Aero2 zwolniło masakrycznie.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
com_hell
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 26 lis 2012, 11:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Aero2 zwolniło masakrycznie.

Post autor: com_hell »

Witam.

Mój problem polega na tym, że jeszcze w zeszłym tygodniu nie było z nim większego problemu do godziny 18 i od około 22:30, ms było równe 60-100.
Od soboty pingi osiągają stan 4-14 tysięcy.
Gdy włączam sobie grę, przez pierwszą minute, max 2 śmiga rewelacyjnie, potem mam zrywy, jak nie opuszczę gry nic się nie poprawia, jak z niej wyjdzie znowu zaczyna on spadać.
Pytanie moje czym może być to spowodowane?

pozdrawiam.

Link z cmd
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:29 przez com_hell, łącznie zmieniany 1 raz.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Przeciążeniem sieci, bo czym innym.

Chyba, że masz niezgodny modem i się takie cyrki dzieją.

U mnie prędkość ok, ale teraz na przykład kilkanaście razy próbowałem się zalogować i dopiero za którymś razem mi zalogowało do sieci, a mam zgodny modem Huawei E353u-2.
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 9 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

aero pisze: Przeciążeniem sieci, bo czym innym.

Chyba, że masz niezgodny modem i się takie cyrki dzieją.

U mnie prędkość ok, ale teraz na przykład kilkanaście razy próbowałem się zalogować i dopiero za którymś razem mi zalogowało do sieci, a mam zgodny modem Huawei E353u-2.
Mam tak samo, tak mniej więcej między 18-19tą, już któryś raz zdarza się, że modem loguje mi się do sieci dopiero po kilku próbach, czasem potrzeba na to nawet dziesięciu minut. Wspomniałem o tym w http://aero2forum.pl/showthread.php?tid=781 - natomiast w ciągu dnia nie zauważyłem takich problemów. Aczkolwiek w moim przypadku, to być może wina modemu (e173), który już nie do końca jest zgody z aero2, niemniej jednak, w ciągu dnia działa poprawnie.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 20:33 przez aero2owicz, łącznie zmieniany 1 raz.
com_hell
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 26 lis 2012, 11:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: com_hell »

Posiadam Huawei E-173 nie miałem problemów z nim do tego piątku czy tam soboty, teraz non stop są problemy związane z pingiem który osiąga kolosalne liczby.
peter221
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2012, 10:37
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: peter221 »

widzę, że moje problemy z łączeniem się (nie mogę się połączyć od soboty) są też pewnie tym spowodowane
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 9 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

com_hell pisze: Posiadam Huawei E-173 nie miałem problemów z nim do tego piątku czy tam soboty, teraz non stop są problemy związane z pingiem który osiąga kolosalne liczby.
A co dokładnie pingujesz? Podaj, to sprawdzę u siebie, bo też posiadam E-173.
A jeśli chodzi o ping, to sprawdzone przed chwilą, np.:

C:\>ping wp.pl

Badanie wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=101ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=69ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=133ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=95ms TTL=248

Statystyka badania ping dla 212.77.100.101:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 69 ms, Maksimum = 133 ms, Czas średni = 99 ms
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 14:26 przez aero2owicz, łącznie zmieniany 1 raz.
com_hell
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 26 lis 2012, 11:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: com_hell »

właśnie, wiec u Ciebie nie ma takich problemów, nie wiem czy widziałeś, że wkleiłem coś takiego w pierwszym poście, tu masz moje pingi ... http://imageshack.us/photo/my-images/855/aero2r.jpg/
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 9 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

com_hell pisze: właśnie, wiec u Ciebie nie ma takich problemów, nie wiem czy widziałeś, że wkleiłem coś takiego w pierwszym poście, tu masz moje pingi ... http://imageshack.us/photo/my-images/855/aero2r.jpg/
Racja, nie zwróciłem uwagi na "Link z cmd". W każdym razie u mnie pingi na 188.165.18.183 wynoszą około 100 ms.
com_hell
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 26 lis 2012, 11:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: com_hell »

nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, non stop napisane "upłynął limit czasu żądania"
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 9 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

com_hell pisze: nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, non stop napisane "upłynął limit czasu żądania"
a nie masz przypadkiem jakiegoś firewalla w systemie, którym blokujesz polecenie ping (windows\system32\ping.exe, protokół ICMP)?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post