Brak połączenia na dwóch kartach

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
kajzerka
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 26 paź 2012, 15:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Brak połączenia na dwóch kartach

Post autor: kajzerka »

Witam. Mam w domu dwie karty Aero2. Jedna moja, druga mojej rodzicielki. Od 3 dni miałam szalone problemy z połączeniem się z internetem. I z jednej i z drugiej karty. Sądziłam że to przez masakryczną pogodę, ale dziś jest piękny słoneczny dzień, a internetu nie ma wcale. Ani na jednej ani na drugiej karcie. Dwie różne karty, dwa modemy. Niby łączy się z netem, modem świeci równomiernie, nawet gg się po jakimś czasie niby loguje, a absolutnie żadna strona nie wchodzi. Tak jakby nie było w ogóle sygnału. A pokazuje 3, czasem 4 kreski.
Ma ktoś jeszcze taki problem?
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Nie ma to jak mit pogody. Sprawdź w TNI z jakim nadajnikiem się łączysz i sprawdź dystans w btsearch
Obrazek Obrazek
kajzerka
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 26 paź 2012, 15:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: kajzerka »

W mailu od BOKu dostałam info żebym sprawdziła ustawienia częstotliwości. Ale to nie to, bo do tej pory działało normalnie nawet z nową kartą a nic nie było zmieniane. Dziś mi internet zaczął nieśmiało działać, jak przez ostatnie dni działał tylko na umts i rozłączał jakoś po minucie, chociaż modem świecił nadal a mobile partner pokazywał połączenie to strony się nie wczytywały i wylogowywało gg. Jakieś 30 minut temu modem zaczął sobie przeskakiwać z umts na double hsupa i jako tako działa. Zobaczymy co będzie dalej. Łączy mi się przez wieżę plusa, która jest jakoś około kilometr ode mnie.
Tak jak mówię, od jakiś 30 minut nawet jakoś działa. Z czego mógł zatem wynikać ten problem? Jakiś problem z wieżą? Z góry zaznaczam że nie znam się kompletnie na takich rzeczach.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Na forum przy okazji tematu e586 ktoś dokładnie wyjaśniał jak sprawdzić nadajnik. Strona btsearch, mapa bts, filtr + nazwa miejscowości i mierzysz odległość.

Po tych danych można analizować, czemu nie śmigało.
Obrazek Obrazek
krzysztof
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 18 sie 2012, 13:15
Lokalizacja: kujpom
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

Czy na tym nadajniku oddalonym o 500m powinien dzialac Aero?

Plus , Kujawsko-pomorskie
ul. Mickiewicza 41 - komin Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej GSM 900 41009 41121
41122
41123 44112 2009-06-17
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Nie wiem jaka miejscowość ani LAC. Dałeś zresztą 3 jakieś wartości, po wyszukaniu wyskakuje, że to t-mobile.

Obrazek

A jak wiadomo, szukamy nadajników aero ;)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post