Co ma Aero2 do Play'a ?

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
tytka
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 17 lip 2013, 13:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Co ma Aero2 do Play'a ?

Post autor: tytka »

Od niedawna jestem użytkownikiem darmowego internetu z Aero2. Wiem że mają powiązania z Plusem i Polsatem, ale jakie jest ich powiązanie z Playem? Dlaczego pytam? Otóż mam modem Huawei E3131 s2 i po włożeniu karty Aero2 i połączeniu z siecią (wybrane ręcznie w ustawieniach) pokazuje mi PLAY(roaming). Dlaczego tak jest? Aby było ciekawiej modem w ustawieniach, przy ręcznym wyborze sieci nie widzi wcale Plusa. Robiłem też próbę z kartą Orange, tutaj działa dobrze i pokazuje poprawnie Orange.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 8 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Nic nie ma - to błąd w sofcie Huawei, który uznaje, że wszelki roaming w sieci Plusa to na pewno Play. Występuje praktycznie we wszystkich modemach i routerach Huawei dostępnych na rynku.
tytka
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 17 lip 2013, 13:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: tytka »

Wielkie dzięki. Bardzo mnie to intrygowało, a nie miałem pojęcia, że to błąd softu.
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

jakubd pisze: (...) to błąd w sofcie Huawei, (...) Występuje praktycznie we wszystkich modemach i routerach Huawei dostępnych na rynku.
Mam dwa modemy Huawei i w żadnym takiego błędu nie zauważyłem.
Na każdym widzę Plusa. :cool:
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 17:21 przez hsurim, łącznie zmieniany 1 raz.
E180 -- E182E
Obrazek
tytka
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 17 lip 2013, 13:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: tytka »

hsurim pisze: ...
Mam dwa modemy Huawei i w żadnym takiego błędu nie zauważyłem.
Na każdym widzę Plusa. :cool:
Nie wiem jak Twoje E180 i E182, ale mój E3131 s2 jest to już Hlink i to może być przyczyna, że na zupełnie inny soft. Faktem jest, że w ręcznych ustawieniach nie widzi wcale Plusa, a poza nim wszystkie sieci i to jest zastanawiające i może być spowodowane tym błędem softu. Niestety nie mam karty Plusa aby sprawdzić jak się zachowa z nią. Jak już pisałem sprawdzałem tylko na Aero2 i Orange, i o wynikach już wspomniałem.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 22:30 przez tytka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Karta plusa wyswietla play

Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

A nie masz czasem tego modemu z ... Play ?
E180 -- E182E
Obrazek
tytka
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 17 lip 2013, 13:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: tytka »

hsurim pisze: A nie masz czasem tego modemu z ... Play ?

Mój jest z dystrybucji niezależnej od jakiegokolwiek operatora, więc nie jest tak jak starasz się sugerować.
sket12
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 11 lip 2013, 11:23
Lokalizacja: Siewierz
Kontakt:

Post autor: sket12 »

tytka pisze:
hsurim pisze: ...
Mam dwa modemy Huawei i w żadnym takiego błędu nie zauważyłem.
Na każdym widzę Plusa. :cool:
Nie wiem jak Twoje E180 i E182, ale mój E3131 s2 jest to już Hlink i to może być przyczyna, że na zupełnie inny soft. Faktem jest, że w ręcznych ustawieniach nie widzi wcale Plusa, a poza nim wszystkie sieci i to jest zastanawiające i może być spowodowane tym błędem softu. Niestety nie mam karty Plusa aby sprawdzić jak się zachowa z nią. Jak już pisałem sprawdzałem tylko na Aero2 i Orange, i o wynikach już wspomniałem.
ja mam ten sam modem tez z pley i nie mam takiego problemu wiec twoj musi byc jakis felerny
Ostatnio zmieniony 19 lip 2013, 22:20 przez sket12, łącznie zmieniany 1 raz.
tytka
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 17 lip 2013, 13:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: tytka »

sket12 pisze: ja mam ten sam modem tez z pley i nie mam takiego problemu wiec twoj musi byc jakis felerny
A ja nie mam go wcale z Pley'a, tylko z niezależnej dystrybucji jak już pisałem. Wychodzi na to, że jak to określiłeś "jakiś felerny" jest nie tylko mój, bo są inni, którzy mają taki objaw.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2013, 23:24 przez tytka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post