E3131 play, BSOD podczas instalacji na W8

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
mocho
Początkujący forumowicz
Posty: 21
Rejestracja: 29 sty 2013, 18:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

E3131 play, BSOD podczas instalacji na W8

Post autor: mocho »

Witam,
Właśnie kupiłem modem jak w temacie, podczas instalacji komputer za każdym razem wiesza się w tym samym momencie, po chwili pojawia się BSOD "driver_power_state_falure", sciągnąłem i próbowałem zainstalować Mobile Partnera skutek był ten sam, zawiecha i BSOD

screen z miejscem gdzie się wiesza:
Obrazek

system:
Windows 8 Pro x64

Próbowałem też na Windows 7 Pro x86 i instalacja przebiegła bez problemów. Ma ktoś może pomysł co może powodować ten błąd? ja już chyba spróbowałem wszystkiego o czym wiedziałem, ale w tym temacie jestem trochę zielony
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Zacznij moze, od nauczenia sie zmniejszania zdjec do rozmiarow dopuszczalnych na Forum.
A potem pomysl :
Na W7 dziala na W8 nie dziala :)
Winny jest albo telefonicznie badziewiasty W8 albo sterowniki ktore sie lekko temu badziewiu nie poddaja :)
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
mocho
Początkujący forumowicz
Posty: 21
Rejestracja: 29 sty 2013, 18:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: mocho »

co do zdjęcia to chciałem edytować posta, ale albo ja mam problemy ze wzrokiem albo niema takiej opcji
a co do moich zdolości percepcji to nie jest tak źle jak myślisz... wiem że przez system coś nie bangla, ale może źle zadałem pytanie, czytałem na necie że działa na W8, i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma pomysł dlaczego u mnie nie działa, a już bardzo szczęśliwy byłbym jakby ktoś podsunął mi jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu zanim pęknę i zmienię system (badziewiaste w8 mi się podoba :s :-/ )

edit.
jeden problem rozwiązany, znalazłem przycisk "edytuj"

i jeszcze screen, chyba powinien zadziałać
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 21:35 przez mocho, łącznie zmieniany 1 raz.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Jeśli innym działa, a Tobie nie to pozostaje sprawdzanie dziennika systemowego i co dokładnie zawiniło.
Obrazek Obrazek
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

przy tak drogim i zaawansowanym systemie operacyjnym można przecież pomoc uzyskać w firmie Miceosoft :)

pzdr
pawelarc

wysłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
mocho
Początkujący forumowicz
Posty: 21
Rejestracja: 29 sty 2013, 18:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: mocho »

ten "drogi i zaawansowany" system dostałem za darmo z MSDN, ale to nie istotne, kwestia sterowników leży raczej po stronie producenta sprzętu a nie producenta systemu operacyjnego, przynajmniej mnie się tak wydaje. Poza tym temat nie aktualny, zainstalowałem W7 i wszystko działa jak należy. Dzięki wszystkim za cenne wskazówki. Pozdro
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

bsody są spowodowane w 90% (od win xp) sterownikami. A dokładniej konfliktami. Najczęściej są winni producenci sterowników. Ale jeśli innym działa na w8 a Tobie nie, to pozostaje zmienić sterowniki/system/dopatrywać się winy w systemie i spróbować naprawić.

Najnowsze sterowniki + dash są tutaj: https://www.dropbox.com/s/0sekh60gwv7ko60/Volume%20Label.rar
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post