Lenovo t400

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Lenovo t400

Post autor: resterwers »

Witam, mam problem z uruchomieniem aero2 na laptopie. Posiadam wewnętrzny modem bez simlocka ericsson f3507g ale nie mogę się połączyć z aero2. Nie wiem co może być winą, kiedyś łączyłem się przez niego do t-mobile i działało to bez problemu natomiast teraz ani karta aero2 ani orange nie działają. Posiadam windows7 i łączę się przez systemowego menadżera połączeń (dodaję nowe połączenie telefoniczne, ustawiam numer *99#) niestety bezskutecznie. Wyskakuje mi błąd PPA.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Hej , czy masz ustawiony APN "darmowy"??
Upewnij się że jesteś w zasięgu Aero2.
Pomogłem? Daj +
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Nie bardzo wiem jak to ustawić :( Co do zasięgu to jestem na pewno bo jak przełożę kartę do telefonu to działa bez problemu.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2014, 21:32 przez resterwers, łącznie zmieniany 1 raz.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Rozumiem że pierwszy raz próbujesz połączyć się do Aero2 przy użyciu komputera ?
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2014, 21:35 przez Milek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem? Daj +
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Tak. Wcześniej jak miałem t-mobile to nic nie musiałem kompletnie konfigurować. Na pasku w połączeniach (tam gdzie wifi) pojawiało mi się nowe połączenie, klikałem i wszystko śmigało a tutaj kombinuję na różne sposoby i nic :(

Moje ustawienia:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2014, 21:39 przez resterwers, łącznie zmieniany 1 raz.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Mogę zobaczyć jeszcze "ustawienia protokołu PPP"
Pomogłem? Daj +
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Obrazek
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Pytanie pomocnicze. Czy ten modem ma UMTS900? Są podobno różne modele o tym wyróżniku.
http://www.thinkwiki.org/wiki/Ericsson_F3507g_Mobile_Broadband_Module
http://www.3g-modem-wiki.com/page/Ericsson+F3507G
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Oj Zecik123' zbiera ci sie za linki. :D
Resterwers ściągnij topnetinfo będzie chyba wygodniej, wytlumaczyc. No i łączyć

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, 08:53 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

No więc tak, nie wiem czy wspiera UMTS900. Mogę podesłać zdjęcie modemu, może to pomoże w ocenie. Wymieniałem modem na inny egzemplarz niestety bezskutecznie. Wczoraj kolega @Milek próbował mi pomóc z połączeniem do Aero2 ale oboje polegliśmy :)

Dzisiaj rozkręciłem laptopa ponownie bo nie dawało mi spokoju to, że do głupiego orange nie mogę się podłączyć. Po wyjęciu slotu na karty sim i wyczyszczeniu go Orange nagle zaczęło świecić:
Obrazek

Również wcześniej przed dobraniem się do slotu na SIM w programie od Lenovo, Access connection miałem komunikat o braku karty sim. Teraz komunikatu już nie ma i nawet łączy z internetem:
Obrazek


Niestety po włożeniu karty Aero2 sytuacja wraca do punktu wyjścia. W połączeniach w tym menadżerze windowsowym na pasku brak aero2, przy próbie połączenia jako połączenie telefoniczne błąd PPA a w programie Access connection nie pokazuje sieci.

Próbowałem używać top_netinfo ale nawet z tym orangem nie udało mi się połączyć:
Obrazek

Tak jak pisałem wcześniej, mogę podrzucić zdjęcia obu modemów.



Szukając po allegro natknąłem się jeszcze na coś takiego, tutaj sprzedawca pisze, że modem współpracuje z Aero2:
http://allegro.pl/wwan-ericsson-f3507g-lenovo-x200-t400-t500-f-vat-i4133428853.html
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, 10:42 przez resterwers, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post