Niemoge ustawić automatycznego ponawiania.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Niemoge ustawić automatycznego ponawiania.

Post autor: kolo33 »

Siema.
A dlatego nie moge że mam tam za mało zakładek.
Obrazek
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Bo to jest karta sieciowa (tzw. tryb NDIS), która takiej funkcji nie posiada. Wznawianie połączeń w ten sposób można ustawić tylko tworząc nowe połączenie modemowe (tzw. tryb RAS).
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Post autor: kolo33 »

Jak zmieniam w Mobile Partner na RAS to nie mogę się połączyć z internetem. A jak tworze nowe połączenie to i tak wyskakuje błąd i nieda się połączyć. Co jest ??
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Po co zmieniasz ustawienia MP? przecież to nie on będzie wznawiał połączenie. Zostaw na NDIS.
Utwórz nowe połączenie za pomocą systemu Windows.
Jaki błąd dostajesz, kiedy?
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Post autor: kolo33 »

A więc lecimy:
Klikam Utwórz nowe połączenie -> Połącz z internetem -> Konfiguruj moje połączenie ręcznie -> Połącz używając modemu telefonicznego -> Wpisuje Aero2_2 bo Aero2 już mam -> Numer telefonu: *99# -> nazwa użytkownika, hasło - puste -> Zakończ
Teraz odpalam skrót Aero2_2 z pulpitu i klikam Wybierz numer
Ukazuje się:
Obrazek
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

1. Czy wybrałeś modem Huawei podczas wyboru urządzeń?
2. Czy chociaż raz połączyłeś się za pomocą APN "darmowy" w tym komputerze (obojętne, czy przez NDIS, RAS, MP, czy PO)? Bo jak nie, to musisz jeszcze dodać ciąg inicjujący, jak opisano tutaj:
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-%E2%80%93-automatyczne-wznawianie-polaczen.html
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Post autor: kolo33 »

A więc całyczas się łącze przez Mobile Partner i dobrze działa.
Wszystko jest ustawione jak w tym temacie co podałeś i nadal to nowe połączenie wywala ten sam błąd :/
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

A czy na czas łączenia się przez Windows wyłączyłeś całkiem Mobile Partnera?
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Post autor: kolo33 »

jakubd pisze: A czy na czas łączenia się przez Windows wyłączyłeś całkiem Mobile Partnera?
Tak
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

No to jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że wybrany został zły modem - zamiast Huawei np. wbudowany analogowy.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post