PUK

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
kubbak92
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2014, 17:16
Lokalizacja: K
Kontakt:

PUK

Post autor: kubbak92 »

Cześć,
przez kilka dni nie mogło mnie połączyć z siecią (widziało sieć jednak odrzucało każdą próbę połączenia, nie wyskakiwał żaden błąd ani nic... po prostu nie łączyło) i w swej głupocie i znerwicowaniu wpisałem jakiekolwiek liczby w pole PIN'u (okazało się że miałem tylko jedną szansę) i teraz mnie prosi o PUK. Wiem że ani PIN ani PUK nie jest potrzebny do AERO więc co mam teraz zrobić ? Czytałem gdzieś że można zablokować PIN aczkolwiek nie mam pojęcia jak to zrobić... Tak na wszelki wypadek moje urządzenie to HUAWEI E303.

Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to może mi wyjaśni czemu poprzednio cały czas odrzucało moje próby połączenia ? Czy możliwe że numer dostępowy mógł się zmienić ? Gdy wpisywałem go (oczywiście w momencie gdy mnie cały czas odrzucało) wyskakiwał jakiś błąd.

Z góry dziękuje za pomoc.
spinecki
Często tu zagląda
Posty: 209
Rejestracja: 14 lip 2011, 10:24
Lokalizacja: Warszawa, Praga-Południe
Kontakt:

Post autor: spinecki »

Jakiś błąd... jaki błąd wyskakiwał? Jak widzisz, lepiej zapobiegać niż leczyć i lepiej trzymać emocje z daleka ;)
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
kubbak92
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2014, 17:16
Lokalizacja: K
Kontakt:

Post autor: kubbak92 »

Po wpisaniu pojawiało się okienko "failed"
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Karty Aero2 PINu nie mają, ale PUK już tak - można go wpisać TYLKO 10 razy, po czym karta jest blokowana raz na zawsze.
PUK masz na ramce, z której wyłamałeś kartę SIM.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Na karcie nad napisem "DARMOWY INTERNET aero2" jest podany PIN (4-cyfrowy) a następnie PUK (8-cyfrowy).
P.S.
Patrz punkty 2.13 i 2.14 regulaminu BDI.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2014, 20:04 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

Dokładnie tak jak pisze Zecik. U mnie na ramce z której wyłamałem kartę też miałem podany kod PIN i kod PUK.
Lecz nigdy mnie karta o żaden z nich nie pytała. Czy to w telefonie, tablecie, modemie itd.
:D POMOC = LIKE :D
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

@kubbak92
Udało się przy pomocy kodu PUK odblokować kartę SIM?
Chyba "dużej" karty nie wyrzuciłeś?!
ODPOWIEDZ