Rozłącza zaraz po połączeniu

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
lamale78
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2012, 14:56
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Rozłącza zaraz po połączeniu

Post autor: lamale78 »

Witam, używam aero od paru miesięcy i generalnie wszystko było ok.
ale ostatnio, mam taki problem, że zaraz jak się połączy to rozłącza. Nic w komputerze nie było zmieniane, APN, itd. wszystko zostało po staremu. Wsadzałem kartę do smartfona i jest to samo. Pojawia się H na ułamek sekundy i rozłącza od razu, Zablokowali mnie? Mam jakiś ban? o co chodzi?
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 8 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

jaki modem, jaka karta (kiedy wydana, czy podlega wymianie), jaki sygnał, jaki region, jak się łączysz (soft) itd. bez tego trudno pomóc.
lamale78
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2012, 14:56
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: lamale78 »

modem wbudowany w netbooku hp mini 210. Dodam ze przez miesiac wszystko dzialalo ok. Karta wydana w polowie lipca 2012r. lacze sie przez HP connection manager, ale probowalem tez wsadzic karte do smartfona sony experia, i bylo to samo. Pojawialo sie H na ułamek sekundy i zaraz się rozłączało
mmichalek
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 1 paź 2012, 20:57
Lokalizacja: Dębica
Kontakt:

Post autor: mmichalek »

Witam. Mam bardzo podobny problem. Byłem szczęśliwym użytkownikiem AERO2 przez ponad pół roku aż do ostatniego sierpnia- września. Połączenie zaczęło się psuć, najpierw zmieniało operatora i problemy zaczęły się coraz częściej pojawiać. A teraz i we wrześniu to już masakra. Po uzyskaniu połączenia aero2 rozłącza się po upływie nie wielkiej ilości czasu. Albo nawet nie rozłącza się ale nie ma transferu danych a modem zaczyna migać na czerwono, ale połączenie nie zostaje przerwane. Wykluczam tu problem z mojej strony, jak już wspominałem, przez kilka miesięcy korzystałem i byłem zadowolony ale teraz to porażka.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

A ile razy składałeś reklamacje do aero?

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 5 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Zmieniałeś kartę na nową? Pisałeś do aero, że nie działa? Sprawdzałeś innego sima?
Obrazek Obrazek
mmichalek
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 1 paź 2012, 20:57
Lokalizacja: Dębica
Kontakt:

Post autor: mmichalek »

Czekałem na nowe karty mam 2 - moją i innej osoby. Wysłałem zgłoszenie usterki do aero 2 razy. Nic się nie polepszyło. Co mnie dodatkowo dziwi to fakt że moc wydaje się być dobra bo mam prawie zawsze 4 kreski, czasem tylko 3.
wesele12
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 21 wrz 2012, 13:01
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: wesele12 »

Mam to samo , ja i mój sąsiad Kraków ,Bronowice , ul.Wesele , słaby zasięg lub brak ( wczśniej był full).Jak już połączy (trzeba bardzo długo czekać ) to mimo połączenia brak przesyłu danych ( nie da się otworzyć żadnej strony). zabieram modem w inną część Krakowa i wszysto działa jak należy ,co jest grane?????
mmichalek
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 1 paź 2012, 20:57
Lokalizacja: Dębica
Kontakt:

Post autor: mmichalek »

U mnie, (odpukać) sytuacja się poprawiła. Można powiedzieć, że internet chodzi tak dobrze jak dawniej, mam nadzieję, że się to nie pogorszy.
mmichalek
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 1 paź 2012, 20:57
Lokalizacja: Dębica
Kontakt:

Post autor: mmichalek »

No i chyba pochwaliłem dzień przed zachodem słońca, znów się coś psuje tak jak wcześniej, ale już nie tak często. Zasięg pokazuje mi maksymalnie ale w pewnym momencie po prostu rozłącza i modem zamiast świecić na niebiesko to mruga na czerwono i później znów sam świeci na niebiesko albo nie. Dziwny jest ten internet.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post