huawei E1752

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
pocomispacja
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2013, 22:30
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: pocomispacja »

kto mi pomoze skonfigurowac modem poprzez wymiane email?
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2013, 16:55 przez pocomispacja, łącznie zmieniany 1 raz.
pocomispacja
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2013, 22:30
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: pocomispacja »

tutaj podaje linki do zdjęć tego modemu. prosze o pomoc o konfiguracje

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Ustawienia są wpisane prawidłowo. Jeśli modem nie ma sim-locka, a wątpię żeby miał, to powinien się połączyć.
pocomispacja
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2013, 22:30
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: pocomispacja »

Nolan pisze: Ustawienia są wpisane prawidłowo. Jeśli modem nie ma sim-locka, a wątpię żeby miał, to powinien się połączyć.
ten modem ma kilka lat wiec raczej ma simloka tak przypuszczam . wyskakuje mi kilka sieci ale wszystkie sa zabezpieczone hasłęm
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Wsadź kartę innego operatora niż Aero i Orange i zobacz, czy dana sieć będzie dozwolona. Jeśli tak, sim-locka nie masz, jeśli nadal będzie zabroniona, to sim-lock jest i będzie trzeba go zdjąć. Wchodzi jeszcze jedna kwestia, że ten modem niekoniecznie może współpracować z Aero. Tu masz zestawienie modemów zgodnych i niezgodnych z Aero2.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Cytat z jdtech.pl:
"Uwaga, wersja E1752 (bez C) występuje w wersji niezgodnej, nieodróżnialnej od zgodnej."
Może to jest właśnie wersja niezgodna?
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Jest to możliwe ale może to być tylko kwestia sim-locka.
pocomispacja
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2013, 22:30
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: pocomispacja »

Nolan pisze: Wsadź kartę innego operatora niż Aero i Orange i zobacz, czy dana sieć będzie dozwolona. Jeśli tak, sim-locka nie masz, jeśli nadal będzie zabroniona, to sim-lock jest i będzie trzeba go zdjąć. Wchodzi jeszcze jedna kwestia, że ten modem niekoniecznie może współpracować z Aero. Tu masz zestawienie modemów zgodnych i niezgodnych z Aero2.
a modem huawei E220 ?
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Niezgodny z Aero2, no i ogólnie to antyk.
pocomispacja
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2013, 22:30
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: pocomispacja »

Nolan pisze: Jest to możliwe ale może to być tylko kwestia sim-locka.
wiec jesli mam sim-loka załozonego przez orange to sie nie połańcze z areo 2 tak?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post