Mój zestaw do odbioru AERO2 - Perfekcyjnie działa (FOTO)

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

przyjmij, że dtzewa powinny być ok 12 metrów poniżej linii łączącej anteny by nie wpływały na transmisję!
pzdr
pawelarc

Sent from SGSA using Tapatalk 4
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

a to w takim razie masz rację. bo polaryzacja anteny jest pionowa dobrze wnioskuję w takim razie?
:D POMOC = LIKE :D
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

poczytaj sobie o strefie Fresnela... w twoim wypadku i 900 MHz (1750 m i drzewa w połowie odległości) to właśnie wychodzi 12 metrów...
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

Drzewa znajdują się na początku te co widać zaraz jako pierwsze następnie są same zabudowania stosunkowo dość niskie bo w większości same parterówki ale wiadomo wszystko ma jakiś negatywny wpływ na odbiór.
:D POMOC = LIKE :D
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

najważniejsze, że działa! u mnie także...
pzdr
pawelarc

Sent from SGSA using Tapatalk 4
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

Dokładnie masz rację. Lecz zagłębiając się teraz w temat fizyki a mianowicie strefę Fresnela i obliczając strefy do pierwszej strefy mam 2,5m na wysokości pierwszej (drzew), drzewa od lini sygnału są około 3,5-4metrów poniżej więc i tak jest nieźle, licząc pierwszą strefę dokładnie w połowie odległości czyli środek elipsoidy wynosi 11,2metra. czyli zabudowania mija spokojnie bo komin znajduje się na wzniesieniu i jest bardzo wysoki.

Ogólnie zapewne i tak coś będzie na przeszkodzie w łączności biorąc pod uwagę jeszcze nie dokładne obliczenia np.
Ale dobra ciekawostka z tą strefą Frasnela .... :)
Ostatnio zmieniony 10 paź 2013, 09:35 przez denox, łącznie zmieniany 1 raz.
:D POMOC = LIKE :D
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

teraz masz dobrze bo masz solidną konstrukcję antenową... a strefa Fresnela to podstawa przy planowaniu instalacji!
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

w ogóle to dzięki za porady i przybliżenie kilku zasadniczych rzeczy znów czegoś się nauczyłem i dowiedziałem przypadkiem :)
Like dla Ciebie !!
:D POMOC = LIKE :D
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

człowiek otwarty uczy się całe życie... polecam się w razie pytań
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post