Kilka pytań

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
konrad
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 15 paź 2013, 16:37
Lokalizacja: Bynowo
Kontakt:

Post autor: konrad »

czyli router i modem ok nawet mimo zdjęć (te co podałem w linkach) i się targować?
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

Tak :)
Na fotkach jest starsza wersja 3220 a dostałem tą nową i tak :)
Jest tam kontakt z nimi napiszesz to Ci powiedzą wszystko czy to mailowo czy kom. ja mailowo z nimi pisałem.
:D POMOC = LIKE :D
konrad
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 15 paź 2013, 16:37
Lokalizacja: Bynowo
Kontakt:

Post autor: konrad »

Przyszedł dziś router i modem (karta kilka dni wcześniej) no i jak narazie chodzi lepiej od radiowego w orange, zobaczę jak będzie później. :) Dzięki denox za pomoc.

A z tym automatycznym łączeniem po 1h trzeba coś robić w ustawieniach?
konrad
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 15 paź 2013, 16:37
Lokalizacja: Bynowo
Kontakt:

Post autor: konrad »

Wieczorami Aero2 zwalnia? Bo mi spadła prędkość teraz i ping ponad 300 jest a wcześniej był ponad 100.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

ping skacze raz wyżej raz niżej więc nie sugeruj się pingiem za bardzo bo u mnie co robie speedtest to inny ping jest :)
a czy zwalnia? to raczej będzie gdy sieć będzie zbyt obciążona ale niekoniecznie.

Co do automatycznego łączenia w ustawieniach routera ustaw autoconect lub coś w tym stylu tam gdzie ustawiasz modem w routerze.
:D POMOC = LIKE :D
marqqq
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 17 lip 2012, 09:51
Lokalizacja: nikąd
Kontakt:

Post autor: marqqq »

Podepnę się pod temat.

Chcę zamówić sobie to aero2 i ten zestaw:
denox pisze: Polecam mr 3220
kupiłem go za 90zł i modem za 85zł z strony cybertech. ceny na stronie mają inne ale można się o rabat dogadać
Czy dzięki temu będę miał wifi? Chodzi mi żeby telefon się z nim połączył.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

tak dokładnie "marqqq" potrzebujesz modem najlepiej 3131-s2 i router 3220 i wszystko będzie działać i wifi będziesz miał w domu.
Skonfigurujesz odpowiednio wszystko i będzie działać BDB.

Jeśli nie będziesz stosować anteny zewnętrznej znajdź w domu najlepsze miejsce z najlepszym zasięgiem A2.
:D POMOC = LIKE :D
marqqq
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 17 lip 2012, 09:51
Lokalizacja: nikąd
Kontakt:

Post autor: marqqq »

To chyba faktycznie najtańszy zestaw.
A co do modemu to nie ma znaczenia czy z play czy tmobile?
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

tak nie ma to znaczenia byle by tylko nie miał SimLocka :)
:D POMOC = LIKE :D
vigo
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2014, 18:02
Lokalizacja: Przytoczna/Gorżów wlkp
Kontakt:

Post autor: vigo »

chce zamówić dla szwagra i jego mamy , dla każdego z osobna aero2, i pytanie wybierając wysyłka pocztą +7zł, i karta +20zł tu w tym przypadku 40zł + 14zł

czy te kwoty mogę sumować i wpłacić w 1 wpłacie 40 i drugi przelew na 14zł i potwierdzenie wysłać z kwotą 40zł? to samo z wysyłka pocztą wpłata na 14?
czy każde wpłaty muszą być osobno ?, wysyłam to razem w 1 kopercie...

2- czy jest możliwe żeby wysyłka aero2 kart 2szt była w 1 kopercie i zapłacenie za wysyłkę tylko 7zł a nie 14zł? czyli w tym przypadku 40zł+ 7zł tylko..
Ostatnio zmieniony 25 sty 2014, 20:50 przez vigo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post