goclever quantum 4

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
rduma
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 05 lis 2013, 08:00
Lokalizacja: rzeszów
Kontakt:

Post autor: rduma »

Witam. Jestem nowy w androidzie. Mam ten telefon i mam takie pytanie: oczywiście mam aero2 i play. Chciałbym, że tylko z internetu korzystał z aero2 a play do dzwonienia, że z play nie łączył się z internetem, czy można tak zrobić?
remape
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 20 paź 2013, 16:25
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: remape »

Ustawienia -> Zarządzanie kartami SIM -> Defaul Settings: Połączenia głosowe i Wiadomości --------- tutaj ustaw Play
Połączenia danych -------------------------- tutaj ustaw Aero2

Pamiętaj o włożeniu kart SIM w odpowiednie gniazda: GSM - Play, WCDMA - Aero2
rduma
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 05 lis 2013, 08:00
Lokalizacja: rzeszów
Kontakt:

Post autor: rduma »

remape pisze: Ustawienia -> Zarządzanie kartami SIM -> Defaul Settings: Połączenia głosowe i Wiadomości --------- tutaj ustaw Play
Połączenia danych -------------------------- tutaj ustaw Aero2

Pamiętaj o włożeniu kart SIM w odpowiednie gniazda: GSM - Play, WCDMA - Aero2
wielkie dzieki
Magda1981
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 19 lut 2014, 08:36
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Magda1981 »

Witam,

Mam pytanie dot. aero2 .. u mnie wszystko działa, ale ... tel właśnie naładowany do 100%, odpalam aero2, serfuję 10 minut i żywotność baterii spada do 88%... Tel ma tydzień, wcześniej (zanim dostałam aero) łączyłam się z netem z playa (mam simplusa) i bateria tak szybko nie schodziła. Czy to normalne?
spinecki
Często tu zagląda
Posty: 209
Rejestracja: 14 lip 2011, 10:24
Lokalizacja: Warszawa, Praga-Południe
Kontakt:

Post autor: spinecki »

Magda, to niestety normalne. Może sygnał aero2 jest u Ciebie słabszy po prostu i telefon przez to bardziej "się męczy"...
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
MilN
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 26 wrz 2014, 11:17
Lokalizacja: opole
Kontakt:

Post autor: MilN »

Witam,
przeczytałam cały wątek, mam wszystko tak jak piszecie-łącznie z default w typie APN. Widzę transmisję H+,jednak otwierając jakąkolwiek stronę mam brak połączenia z internetem. Proszę o pomoc.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Po wejściu na forum wystarczy poszukać. Poszerzymy wiedzę i znajdziemy z pewnością odpowiedź - http://aero2forum.pl/temat-konfiguracja-aero-2-w-lg-l5-ii.
MilN
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 26 wrz 2014, 11:17
Lokalizacja: opole
Kontakt:

Post autor: MilN »

Oj,niee.Mam już pełną konfigurację. Skorzystałam ze strony goclevera,gdzie wszystko jest podane pkt po pkcie, a także cały ten wątek. Chodzi o to,że widnieje H+,czasami 3G, czyli jest transmisja danych,ale nadal nie działa..
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Właśnie pod adresem który Ci podałem jest opisany identyczny problem. Z jakiego programu korzystasz? Wyskakuje okna z captcha?
mitsumi140 zmienił przeglądarkę i zadziałało.
Ustawienia też miał odpowiednie a problem był w używanym programie.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2014, 12:13 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
MilN
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 26 wrz 2014, 11:17
Lokalizacja: opole
Kontakt:

Post autor: MilN »

Dziękuję za odpowiedzi.
Przesłany adres wyświetla błąd,zaproponowane rozwiazanie-przekierowanie na google search.
a okna captcha nie wyskakują,bo nie łączy mnie z netemSad
rozumiesz....jest pełen zasięg aero,obok 4 pomarańczowych kresek widnieje H+.Mozna by się cieszyć-wow h+,nie 3G. Wchodzisz w neta a tu brak połaczenia z internetem.
Wooow,no szał :)
przeglądarka. Korzystałam z tej gocleverowej,a na chromie działa.
Dziękuję,dziękuję,dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2014, 12:35 przez MilN, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post