Aero2 pogorszenie zasiegu

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
marcin205
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 30 lis 2013, 13:53
Lokalizacja: Dobra
Kontakt:

Post autor: marcin205 »

denox pisze: to pozostaje antena zewnętrzna + router + modem i łączenie się po wifi.

Antenę kierujesz w stronę nadajnika jak tylko najprecyzyjniej się da i zapewne pomoże skoro jest słaby zasięg.
po wifi juz sie lacze bo to praktyczne
no szkoda tylko ze huawei e586 niema wejscia antenowego co najsmieszniejsze antene juz mam kupilem w playu ale zapomnialem ze on niema wesjscia na nia
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 2 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

ale masz antenę wewnętrzną czy zewnętrzną??
te wewnętrzne średnio się sprawdzają o ile wogóle się sprawdzają.
Mały zysk i zasięg.

Ale przetestuj.
:D POMOC = LIKE :D
marcin205
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 30 lis 2013, 13:53
Lokalizacja: Dobra
Kontakt:

Post autor: marcin205 »

w routerze mam antenę wewnętrzna a zewnętrzna kopiłem w play kiedyś ale router niema na nią wejścia
Ostatnio zmieniony 6 gru 2013, 09:55 przez marcin205, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 2 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

ale Ty potrzebujesz antenę do modemu...
nie antenę do routera która wysyła sygnał WiFi.

Tylko antenę która ściąga zasięg z nadajnika.
:D POMOC = LIKE :D
marcin205
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 30 lis 2013, 13:53
Lokalizacja: Dobra
Kontakt:

Post autor: marcin205 »

niewiem chyba to jest antena gsm tylko taka sprzedaja tam chyba
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 2 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

anteną musi być podpięta pod wejście antenowe w modemie podpinane pod wejście CRC9


u mnie to tak wygląda:
http://aero2forum.pl/temat-moj-zestaw-do-odbioru-aero2-perfekcyjnie-dziala-foto
:D POMOC = LIKE :D
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post