HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem !

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
majmaj
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 30 gru 2013, 15:26
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: majmaj »

Naprawione pomogło:

"Podłączyłem modem E5832 pod usb włączyłem, nie uruchamiając aplikacji PLAY ONLINE.
Kolejno:
1) odpaliłem topnetinfo
2) Wszedłem do "Ustawienia"
3)Wybrałem z lewej "Komunikacja AT i PIN"
4)Zaznaczyłem "ptaszka" przy "Komunikacja AT (widoczny poziom sygnału,moc,BTS,dane sieci" (może wywalać błędy należy próbować aż się uda
5)Z lewej przejść do zakładki "GPRS/UMTS"
6)Z listy "Wybierz modem" wybrac "Huawei uniwersal"
7)Wybrać "Tylko UMTS/HSDPA (WCDMA) dać zastosuj (Prawdopodobnie wywali błąd)
Można zamknąć topnetinfo uruchomic poniwnie modem i odpalić standardowy program PLAY ONLINE. W Narzędzia/Opcje wybrać "Zarządzanie profilem" dodać "Nowy"":
Nazwa: Aero2
APN (statycznie): darmowy
numer dostepowy: *99***#
zapisać i ustawić profil aero2 jako domyslny, połączyć się.

Wyłączyć włączyć modem i powinno działać zawsze"
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

no to gitara :)


Dzięki przyda się zapewne nie tylko mi :)
:D POMOC = LIKE :D
ankap78
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 22 gru 2013, 00:26
Lokalizacja: Wielkopolska
Kontakt:

Post autor: ankap78 »

ja reklamowałam swój modem i okazało się, że było to jednak jakaś wada techniczna, przysłali mi nowy (ten sam model) i działa elegancko ;)
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Też ostatnio miałem problemy ale z E353u-2, jak się okazało wszystko psuł TNI, odinstalowałem stery po czym od nowa zainstalowałem i tylko chodzi na systemowym łączeniu jak bajka.
mikus7610
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 19 sty 2014, 13:25
Lokalizacja: Gościeradów
Kontakt:

Post autor: mikus7610 »

U mnie jak przerywa to czasem z 5 min się ładuje

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalk
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

w moim przypadku długie wznawianie połączenia miałem przed wymuszeniem 900mhz. Po procedurze wymuszenia 900mhz wznawianie trwa dużo poniżej minuty w większości przypadków nawet nie zauważam wznawiania połaczenia :)
:D POMOC = LIKE :D
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post