manta mid 709

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Wygląda prawidłowo mozesz zmienic na never ale to nie ma wpływu

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

obawiam się jednego, tak jak jest w przypadku kilku smartfonów mimo iż jest pasmo 900mhz aero nie działa... spotkałem się z tym już i na stronach o telefonach i tabletach też wyczytałem kilka informacji takich ale nie mówię że w Twoim przypadku też tak musi być.... :)
:D POMOC = LIKE :D
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Czy to jest jakiś dualsim? Bo na zdjęciach na dole widać dwie "zasiegi" martwe. Wiec chyba w ogóle nie widzi sieci, poki tak jest to z zadna siecia sie nie połączysz bo urządzenie jej nie widzi, jeśli mozesz to zamień sim na inny slot i poszukaj w opcji sieci ręczni sieć aero (lub plus) jesli sie zgłosi na ekranie to wybierz ja jesli odrzuci zadanie to albo nie jesteś w zasięgu albo zepsuty albo nie ma umts900

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 15:18 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
choinkaheh
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 10 sty 2014, 18:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: choinkaheh »

zmieniłam slot sim i w ręcznym wybieraniu sieci wybrałam Plus 3g
Obrazek
wyświetlił mi się taki komunikat:
Obrazek
jeśli chodzi o zasięg to wydaje mi się że w całej Warszawie powinno być bez problemu... Czy istnieje taka możliwość że np dostałam wadliwą kartę aero2?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 19:53 przez choinkaheh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

choinkaheh pisze: jeśli chodzi o zasięg to wydaje mi się że w całej Warszawie powinno być bez problemu... Czy istnieje taka możliwość że np dostałam wadliwą kartę aero2?
No nawet w wawie może być różnie :D
Masz możliwość sprawdzenia w innym urządzeniu? Wtedy wykluczysz wadę karty.
Nie miałem nigdy dualsim na androidzie ale czy w twoim modelu ustawia się naraz dla dwóch slotów ustawienia czy dla kazdego osobno? Chociaż ten komunikat to przypomina komunikaty gdy urządzenie widzi sieć umts2100.

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 21:24 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
choinkaheh
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 10 sty 2014, 18:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: choinkaheh »

niestety mój telefon nie obsługuje aero2 i nie mam jak sprawdzić karty. Jutro wybiorę się z nim na spacer w poszukiwaniu zasięgu... Zobaczymy, jeśli nie znajdę to już sama nie wiem - pozostanie tylko pogodzić się z brakiem internetu, a szkoda bo właśnie do karty aero2 kupiłam ten tablet :/
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 23:19 przez choinkaheh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

Jestem też opcja że po prostu tablet nie współgra z aero nawet jeśli w teorii ma 900 MHz

Wysłane z GT-I9300 - S3
:D POMOC = LIKE :D
vwrafi
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 09 lip 2014, 11:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: vwrafi »

Czy udało się już pani połączyć z Aero2 w tablecie Manta MID709 ? Podejmuję właśnie decyzję kupna i wacham się między MID703 a MID709. Ale jeśli MID709 w ogóle nie obsługuje Aero2, to nie będę miał dylematu. Bardzo proszę o potwierdzenie czy Aero2 działa z tym tabletem.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post