Wolniejsze działanie wieczorami

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

U mnie prawie malina...
prędkości testowane przez 3420 idodatkowo na tabie, up/down bardziej symetryczny (co ciekawe speedtest pokazuje download wyższy od up - ok 700 kbps) aza to ping nie chce zejść poniżej 120 niestety
pzdr
pawelarc

Wysyłane z mojego myTab7 za pomocą Tapatalk 2
armada
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 19 kwie 2012, 22:31
Lokalizacja: Katowice/bieszczady
Kontakt:

Post autor: armada »

Witam u mnie w Katowicach było super, a teraz też dup... blada tylko WCDMA i co ciekawe modem łączy się normalnie i działa tylko 10-15 sekund, potem połączenie jest tylko transfer 0/0.
Wychodzi na to ze nach ktoś totalnie wpuścił w maliny z tym DARMOWYM INTERNETEM

Piszę do BOK od kilku dni ale wypieli się du...ą i nie odpowiadaja, widać takie standarty.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Tak to jest, jak przeciążona jest sieć na maksa.

Jak chcesz mieć lepsze osiągi, to wukup abonament iPlus / Cyfrowy Polsat.

Sieć Aero2 ma tylko 20% przydzielonych zasobów całej sieci dla BDI, nie ma co narzekać.

Jak piszesz do nich jak tutaj i nie podajesz szczegółowych danych, to się nie dziwię, że nie odpowiadają.
Awatar użytkownika
greg79
Często tu zagląda
Posty: 206
Rejestracja: 09 lis 2012, 08:51
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: greg79 »

Jacky pisze: Zabrałem aero2 na działkę (środek lasu) W dzień korzystanie z sieci praktycznie niemożliwe, częste zaniki sygnału. Wieczorem internet działa bardzo dobrze. Do najbliższego nadajnika jakieś 10km. Tak jakby sygnał w dzień został ograniczony celowo.
Witam. W której części Warszawy masz takie zaniki sygnału bo aż trudno mi w to uwierzyć. Podaj dokładną lokalizację.
kowal351
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 06 gru 2012, 11:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: kowal351 »

W Bydgoszczy na obrzeżach raczej słaby zasięg... niestety tylko w centrum da się korzystać. Czy widzieliście gdzieś aktualną mapę zasięgu? Coś nie mogę znaleźć na ich stronie...
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Ostatnio zmieniony 14 gru 2012, 11:15 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
greg79
Często tu zagląda
Posty: 206
Rejestracja: 09 lis 2012, 08:51
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: greg79 »

kowal351 pisze: W Bydgoszczy na obrzeżach raczej słaby zasięg... niestety tylko w centrum da się korzystać. Czy widzieliście gdzieś aktualną mapę zasięgu? Coś nie mogę znaleźć na ich stronie...
Witam. Bydgoszcz ma bardzo dobre pokrycie jeśli chodzi o Aero2 więc na obrzeżach w linii prostej ok. 20 KM (tyle wynosi mniej więcej praktyczny zasięg sieci UMTS 900 MHz) nie ma problemu z internetem. Jeśli z samochodu podczas jazdy z internetu można korzystać to tym bardziej z domu.
kowal351
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 06 gru 2012, 11:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: kowal351 »

Dziękuje za mapkę, ale cos nie działa (może to chwilowe) :) Mam problem na osiedlu Leśnym w Bydgoszczy.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2012, 13:41 przez kowal351, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
greg79
Często tu zagląda
Posty: 206
Rejestracja: 09 lis 2012, 08:51
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: greg79 »

kowal351 pisze: Dziękuje za mapkę, ale cos nie działa (może to chwilowe) :) Mam problem na osiedlu Leśnym w Bydgoszczy.
Osiedle Leśne w Bydgoszczy ma bardzo dobre pokrycie zasięgiem Aero2:

- Bydgoszcz, Gdańska 163, Stadion Zawisza
- Bydgoszcz, Kościuszki 27
- Bydgoszcz, Chodkiewicza 61

Odległość pomiędzy nadajnikami wynosi 1,5 KM

Próbowałeś z innego modemu?
Ostatnio zmieniony 14 gru 2012, 14:33 przez greg79, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post