Wolniejsze działanie wieczorami

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

dziwne, zagadkowe przesunięcie godzin szczytu. . .

pzdr
pawelarc

wysłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
zaneta2020
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 05 gru 2012, 12:12
Lokalizacja: Opoczno
Kontakt:

Post autor: zaneta2020 »

inne karty na tym urządzeniu w różnych miejscach śmigają.. na mojej karcie łapie net wieczorem i o dziwo załapało teraz..
tomahawk
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 28 lut 2013, 10:07
Lokalizacja: Kąty Węgierskie
Kontakt:

Post autor: tomahawk »

Czesc,

Ja od kilku dni mam podobny problem, we wtorek i środę działal tylko rano i chwile w nocy od wczoraj południa nie działa wogóle.
Nie zmieniałem żadnych ustawień ani hardware. KOrzystam z routera TP LINK MR 3420 i ZTE 889 do tego antena dookólna 14dbi, siłę sygnału nan 48% ale połączyć sie nie mogę. Wcześniej przez kilka m-cy Aero działało super.
Sprawdzłem też Huawei z Playa ale ani przez router ani przez Mobile Partnera.
MAcie pomysł w czym tkwi problem?

pozdrawiam,

Tomek
Lukas
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 09 gru 2012, 23:25
Lokalizacja: Cegielnia lubelskie
Kontakt:

Post autor: Lukas »

Mam taki problem ze wczoraj czyli w niedziele w dzień prawie nie dało się połączyć z aero2 a jak już to internet był wolny i szybko się rozłączał. Zasięg ledwo łapało a jak już był to po podłączeniu do komputera ( galaxy Mini 2 w którym siedzi karta) , zasięg spadał do zera. Dopiero późnym wieczorem od około 23 zaczęło normalnie chodzić i zasięg był dobry. Czy jest sens kupować modem i antenę do tego żeby normalnie chodziło?
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Zawsze jest sens.

Jeśli nie spróbujesz, nie dowiesz się.

Kupując przez internet, zawsze masz 10 dni na zwrot.
Lukas
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 09 gru 2012, 23:25
Lokalizacja: Cegielnia lubelskie
Kontakt:

Post autor: Lukas »

Tylko że jak wyszedłem ma dwór niewiele to dało także nie wiem czy modem + antena ( niestety dodatkowe koszty) cos da. Jaki tani modem i antenę to tego? Dodam, że jak jest małe obciążenie sieci to 2 a nawet 3 na 4 kreski zasięgu a jak jest sieć obciążona (tak mi się wydaje) to ciężko złapać zasieg żeby w ogóle internet był.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

Huawei e3131 z Play - tani i dobry (ze starterem 129 zł)
wywieś na przedłużce USB "na okno" i zobacz, może ok będzie?
(to, że w szczycie spada "zasięg", jest normą...)

pzdr
pawelarc
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Trzeba pisac skargi do Urzedu Kontroli, bo to coraz bardziej wyglada na zlosliwe utrudnianie ze strony Aero2, niech ich troche sprawdza kombinatorow.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Lukas
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 09 gru 2012, 23:25
Lokalizacja: Cegielnia lubelskie
Kontakt:

Post autor: Lukas »

Problem w tym że zasięg jest z przeciwnej strony niż mam pokój.
Awatar użytkownika
stal
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:13
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: stal »

Obrazek

Masakra jak to działa wieczorami .... Zasięg max :D

Solarz nieźle w uja nas robi ;)
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post