Wolniejsze działanie wieczorami

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Heniut
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 25 lut 2012, 15:54
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: Heniut »

Hmm dziwne, że wy macie wolniejsze, bo u mnie wieczorami szybciej działa niż w dzień częściej :)
MODEM: HUAWEI E156G Play FIRMWARE: 11.608.05.00.264
ROUTER: - :( FIRMWARE: -
Jacky
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 30 sty 2012, 13:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jacky »

Zabrałem aero2 na działkę (środek lasu) W dzień korzystanie z sieci praktycznie niemożliwe, częste zaniki sygnału. Wieczorem internet działa bardzo dobrze. Do najbliższego nadajnika jakieś 10km. Tak jakby sygnał w dzień został ograniczony celowo.




Sent from my iPad using Tapatalk
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Zasięg komórki spada, wraz ze wzrostem przeciążenia sieci.
Awatar użytkownika
JARUL
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 09 sie 2012, 16:23
Lokalizacja: Poznań Rataje
Kontakt:

Post autor: JARUL »

Poznań Rataje
Obrazek
U mnie wieczorami lepiej śmiga niż do godz 18
Modem: Huawei E3131s-2
Router: TP-Link MR3020
Awatar użytkownika
michal4152
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 24 sie 2012, 22:05
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: michal4152 »

Ja mieszkam we Wrocławiu i mam bardzo blisko nadajnik zasięg mam 98% w dzień działa normalnie a w nocy jest lipne połączenie bo nie chce się przełączyć na HSPA PL17 a cały czas mam wieczorem WCDMA rozłączanie i połączenie nic nie daje dalej jest WCDMA interne działa przez na tym WCDMA przez 3 min i koniec the end, a nawet w dzień potrafi internet nie działać jak należy potrafi zwolnić łącze do zera i żadna strona się nie wczyta ale połączenie jest aktywne. I tak od trzech dni :dodgy:


Obrazek
Diego
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 18 wrz 2012, 21:05
Lokalizacja: Kłobuck
Kontakt:

Post autor: Diego »

Ludzie jak temu zaradzic co zrobic bo mie to wkuża-pingi do 800 skaczom a normalnie mam 77
muzior
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 25 sie 2012, 20:44
Lokalizacja: Zgierz
Kontakt:

Post autor: muzior »

Diego pisze: Ludzie jak temu zaradzic co zrobic bo mie to wkuża-pingi do 800 skaczom a normalnie mam 77
Wykupić LTE :P
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Obrazek

Dziwię się wam, że macie tak wysoki Upload, ja nigdy takiego nie miałem, pomimo używania zgodnego urządzenia E353u-2.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 14:36 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Nowa karta SIM, HSPA+, - 93 dBm.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 18:48 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Chodzi cud miód.
Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post