od wczoraj nie ma Internetu

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Warto im też podać model modemu, LAC i CID stacji bazowej.
franky84
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 19 cze 2015, 14:04
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: franky84 »

W piątek zadzwonił do mnie pan z aero i chwile porozmawialiśmy o problemie, przekazałem mu co i jak się dzieje. Ponownie zadzwonił w poniedziałek z informacją, że mój modem łączy się z tylko jedną stacją bazową. Sprawdzili tą stacje i według nich wszystko ok, poprosili mnie żebym sprawdził w innych lokalizacjach. Sprawdziłem w Zamościu (25 minut połączenia z siecią bez problemów)oraz w Lublinie(kilkanaście minut połączenia z siecią bez problemów). Dłużej niestety nie mogłem potestować bo czas gonił, a sprawy firmowe się same nie załatwią :( Po powrocie do Kielc po kilku minutach połączenia z netem znów ten sam problem. Dziś sprawdzałem w Sandomierzu i w innej części Kielc, także lipa. Jutro mają do mnie dzwonić z aero, dajcie znać czy u was są jakieś zmiany i w jakich miejscowościach występują problemy to im przekaże, może co wymyślą.
czarnax
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 20 cze 2015, 09:08
Lokalizacja: Ostrówek
Kontakt:

Post autor: czarnax »

franky84 pisze: W piątek zadzwonił do mnie pan z aero i chwile porozmawialiśmy o problemie, przekazałem mu co i jak się dzieje. Ponownie zadzwonił w poniedziałek z informacją, że mój modem łączy się z tylko jedną stacją bazową. Sprawdzili tą stacje i według nich wszystko ok, poprosili mnie żebym sprawdził w innych lokalizacjach. Sprawdziłem w Zamościu (25 minut połączenia z siecią bez problemów)oraz w Lublinie(kilkanaście minut połączenia z siecią bez problemów). Dłużej niestety nie mogłem potestować bo czas gonił, a sprawy firmowe się same nie załatwią :( Po powrocie do Kielc po kilku minutach połączenia z netem znów ten sam problem. Dziś sprawdzałem w Sandomierzu i w innej części Kielc, także lipa. Jutro mają do mnie dzwonić z aero, dajcie znać czy u was są jakieś zmiany i w jakich miejscowościach występują problemy to im przekaże, może co wymyślą.
U mnie nadal czarna du..... nie mam netu choc do nich pisalam .... kazali skonfigurowac na nowo ustawienia - zrobilam o i nadal nic....
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post