Aero 2 Izbica Kujawska

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

A jaką antenę byście mi polecili?
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 2 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

antena ATK-10 zewnętrzna.
:D POMOC = LIKE :D
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

Witam ponownie. Mam taką sytuację. Posiadam modem huawei e173 u-2 i testowałem na nim internet mobilny z plusa i zasięg 3 g jest praktycznie cały czas a najbliższy nadajnik nadający UMTS 2100 jest w Lubrańcu czyli jakieś 14,5 km w linii prostej. Prędkość zadowalająca. Czy może być podobnie z zasięgiem w Aero2 ?
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Ti musisz sprawdzić na mapie gdzie jest nadajnik aero

Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

Najbliższy nadajnik wg btsearch jest 15 km w linii prostej w sompolnie a wg uke tych nadajników jest więcej aczkolwiek nie wiem czy są to pozwolenia czy nadające stacje. Mam pytanie. Jak sprawdzić czy te nadajniki które pokazuje UKE naprawdę nadają czy to tylko są pozwolenia i nic więcej?
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

Witam. Zaryzykowałem i zamówiłem kartę sim aero 2 . Co będzie to będzie. Jeśli nie będę w zasięgu to pożyczę kartę bratu który mieszka we Włocławku a tam sygnał dociera raczej na terenie całego włocławka :)
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Maszt jest w Sompolnie k. oczyszczalni ścieków na ul. Brzozowej ok. 18 km od Izbicy Kujawskiej.
Teren płaski, jest szansa, musisz sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 21:40 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

Dzięki za słowa otuchy zamówiłem do tego antenę 11 dbi dookólną a mam modem huawei e173u-2 zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Sprawdzimy zobaczymy. Lubię eksperymentować :)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 21:51 przez domino16297, łącznie zmieniany 1 raz.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Z tą antenką to niepotrzebnie się pospieszyłeś
Zrób rozeznanie - na tym forum jest kopalnia informacji.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2014, 09:08 przez denox, łącznie zmieniany 1 raz.
domino16297
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2014, 20:18
Lokalizacja: Izbica Kujawska
Kontakt:

Post autor: domino16297 »

Mam pytanie dla wszystkich użytkowników aero2. Czy ktoś korzystał z aero2 z nadajników oddalonych o około 15 km od miejsca korzystania?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post