WCDMA zamiast HSPA

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

To aktualne wyniki są rzeczywiście niskie.
Okienko o instalacji dotyczy prawdopodobnie próby ciągłego instalowania programu Play Online który jest w modemie na jego wewnętrznym CD.
W internecie jest takie rozwiązanie podane przez beelee --> cyt. "...PLAY ONLINE tworzy w tym katalogu, w którym zostanie zainstalowany podfolder "AutoRun", a w nim m.in. plik "AutoRunUninstall.exe".
Wystarczyło uruchomić ten plik i problem zniknął."
lizka903
Często tu zagląda
Posty: 27
Rejestracja: 07 mar 2014, 18:43
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: lizka903 »

Uruchomiłam ten plik i nie poprawiło to sytuacji, mam wrażenie , że to przez o rozłącza się internet bo najpierw słychać dźwięk jaki modem wydaje gdy się go wyjmie z portu i za chwile pojawia się to okienko od instalacji. Weszłam jeszcze raz w ten folder ale juz nic w nim nie ma.
Widzę ze internet przełączył się na HSPA gdy strony stoja w miejscu dopiero się zmienia, chyba wszystko wraca do normy :) Tylko ten komunikat playa musze zlikwidować.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2014, 18:18 przez lizka903, łącznie zmieniany 1 raz.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Dziwne, że nie zadziałało. Użytkownik beelee też wykonywał tę operację na E173. Poszukaj w internecie "Autostart PLAY ONLINE Huawei E173".
Jest metoda dla bardziej doświadczonych użytkowników wyłączania CD poprzez komendę AT lub nawet w TNI klikaniem w opcje. W modemie E169 tak zrobiłem. Poproś kogoś b. doświadczonego to z pewnością to zrobi.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Resetowanie się losowe E173u-2 w Aero2 to norma, jeżeli nie mamy w komputerze portu USB o wysokiej mocy (rzadkość w laptopach).
lizka903
Często tu zagląda
Posty: 27
Rejestracja: 07 mar 2014, 18:43
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: lizka903 »

A internet dalej pracuje na UTMS, nie ważne czy przeglądam strony, czy cos pobieram ciągle to samo, HSPA załapywał w sobotę chwilami, jest tak wolny, że ledwo włączę jakąś stronę i już błąd wczytywania.

Zabrałam laptopa z modemem do chłopaka żeby wyeliminować ewentualność, że to wina laptopa, bo sa z nim problemy m.in wiesza się. Ale u chłopaka błyskawicznie przeszedł na HSPA i super chodził, wygląda na to jakby to była wina zasięgu w moim mieście ale czy to możliwe by już tydzień z kawałkiem to trwało?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 22:07 przez lizka903, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post