czas Aero2 się kończy

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Piotrek
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 17 cze 2013, 12:43
Lokalizacja: cz-wa
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

"Rozumiem, że podpisanie dokumentu umożliwiającego uzyskanie paszportu ma duży wpływ na to, jak powstają korki na ulicach i w sieciach komórkowych? Masz na to jakieś badania naukowe? "

chłopie nie trzeba żadnych badań , każdy wie jak jest w naszym kraju , wszędzie na górze jedna wielka afera i zgnilizna

http://www.pb.pl/3605628,28206,firmy-it-chca-rozmow-z-rzadem

Nad branżą, m.in. z powodu afer korupcyjnych, kłębią się ciemne chmury. Polska Izba Telekomunikacji i Informatyki podpowiada, jak je rozgonić.

W ostatnich latach informatyzacja administracji rządowej znalazła się na cenzurowanym. To efekt afer korupcyjnych, które dotknęły niektóre rządowe projekty IT. Największa – w działającego przy resorcie spraw wewnętrznych Centrum Projektów Informatycznych. Pośrednio uderzyła w takich gigantów rynku IT jak IBM czy HP i doprowadziła do zablokowania przez Brukselę środków unijnych na publiczne inwestycje w IT.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 23:31 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Czyli teraz sądzisz, że nieprawidłowości z przetargach na dostawy komputerów do jakiegoś ministerstwa mają wpływ na korki na ulicach (lub w sieciach komórkowych - bo te występują w każdej sieci, nie tylko w usłudze BDI)?
Może jeszcze jakaś odkrywcza teoria?
Piotrek
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 17 cze 2013, 12:43
Lokalizacja: cz-wa
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

"Może jeszcze jakaś odkrywcza teoria? "

kolega tak zaciekle broni i beznadziejnie stara się tłumaczyć fatalną jakość tej (przepraszam za określenie) "gów..no wartej" usługi w którą jest wkręcana coraz większa ilość osób od których pobierane są opłaty , że to jest dla mnie trochę dziwne. jeżeli chodzi o spiskowe teorie to moja jest bardzo prosta , link do twojego sklepu wszystko tłumaczy .

ja od ponad dwóch tygodni nie korzystam z aero2 ponieważ tydzień poprzedający moją chwilową rezygnację z tej usługi był koszmarny, na obecną chwilę mam możliwość skorzystania z internetu u znajomego, ponieważ potrzebuję stabline i mało przepustowe łącze , ale w niedalekiej przyszłości chyba jeszcze popróbuję powrót do aero2.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Ja nie bronię operatora (ba, osobiście pomagam w egzekwowaniu prawidłowego działania BDI - właśnie kończę artykuł o reklamacjach i skargach), ale zjawisko "spiskowej teorii dziejów" opisuje bardzo dobrze psychologia oraz pokrewne nauki badające działanie mózgu.

Poza tym, z tego co wskazuje doświadczenie (także w temacie Aero2), celny atak na operatora np. poprzez UKE działa znacznie efektywniej, niż wysłanie prezesowi spółki zdechłego psa (to może być karalne, poza tym z natury jest anonimowe), czy wyszukiwanie dziadka w Wermachcie (to czasem też może zostać uznane za pomówienie).

Poza tym, jeżeli potrzebujesz "stabline i mało przepustowe łącze" (czyli nie ma tutaj przymiotnika przede wszystkim "taniego") to być może Aero2 nie jest przeznaczone dla Ciebie. Podobnie ja nie jestem grupą docelową, ale mimo to codziennie korzystam.
rasputinus
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 31 mar 2014, 21:59
Lokalizacja: słupsk
Kontakt:

Post autor: rasputinus »

Wczoraj po raz pierwszy skonfigurowałem sieć Aero2 :router mr3220 i modem HuaweiE3131 poszło w minutę z kopyta.Test szybkości ponad 500kb.Po dwóch godzinach amen.Modem nie może połączyć się z routerem.Różne próby typu reset,ponowna konfiguracja,wyłączanie zasilanie,wyjmowanie modemu z routera ;zaczął chodzić przez godzinę.Nie wiem czy to przypadek/Po godzinie znowu amen na dwie godziny by następnie samoistnie przez całą noc do 9 rano ok.Wyszedłem z domu by o 13 po powrocie stwierdzić nie ma aero 2. I tak trwa do do teraz do 17 45.Czy to normalne przerwy?Dlaczego tak się dzieje.Korzystanie w takich warunkach niemożliwe.Jeśli połączę router 192.168.0 1 i sprawdzam siłę sygnału to wacha się od 55% do 100%.
WasylSrogi
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 14 lip 2013, 09:47
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: WasylSrogi »

Standard, stary. Ja po 1 podłączeniu mialem 580 kbps, hohoho! jaki byłem szczęśliwy. a potem 2 dni przerwy w dostępie do netu w czasie których nie wiedziałem czy mi się modem skaszanił, czy sim, czy coś przestawiłem w konfiguracji. nic się nie psuło oprócz aero i tak trwa do dziś. 50 kbps z przerwami co 15-50 min to standard. kilka-kilkanaście prób zalogowania trzeba, aby z powrotem się podłączyć. zapomnij o BDI, dziś to jedna wielka lipa. gruby wałek z tym aero2.
ja już od ok 2 tyg przesiadłem się ostatecznie na Orange Free. mam telefon na kartę i masę niewykorzystanego transferu.
ja się zastanawiam nad złożeniem skargi do uke@uke.gov.pl
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 00:42 przez WasylSrogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

WasylSrogi pisze:
ja się zastanawiam nad złożeniem skargi do uke@uke.gov.pl
Samodzielnie nie warto (prędzej jakaś inicjatywa ala pozew zbiorowy) chyba że się ma jakiegoś posła z jajami żeby pomeczyl min adm i cyfryzacji, UKE (ktore rznie glupa) w końcu nie wywiązują sie z warunków jakie otrzymali do wypełnienia czy takie same warunki dla komercyjnych i bdi odpowiedz-żenada z uke na innym forum.

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
WasylSrogi
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 14 lip 2013, 09:47
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: WasylSrogi »

uczciwie próbowałem korzystać z aero2 przez cały ostatni tydzień. taki sam szajs jak wcześniej, tylko teraz co jakiś czas wyskakuje to upierdliwe captcha.
wkurzyłem się w końcu kiedy 15 min (!!!!!) próbowałem odpalić mapę google - bez efektu. z powrotem podłączyłem SIM Orange i mam serdecznie dość aero2 na bardzo długo.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

To wspaniała wiadomość dla tych z Aero2, im właśnie tylko o to chodzi. W Twoim wypadku cel osiągnęli, w moim im się to nie uda

Wysłane za pomocą Tapatalka
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Wiadomość na fb oraz apka - https://play.google.com/store/apps/details?id=ks.aero2captcha.app&hl=pl.
Może pomoże w jakimś stopniu.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post