huawei e3131

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

@Jacobs
1 - Info o IMEI możesz odczytać w TNI (Ustawienia/Inne).
2 - Jeśli chcesz coś poczytać o modelu E3131As --> https://www.mediafire.com/?453rmm884lmjr2b.
Na str. 7/19 masz --> HSPA/UMTS 2100/1900/900/850MHz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Wszystkie wersje E3131 dostępne w PL od tych bez oznaczeń, przez kilka odmian oznaczonych E3131s-2, aż po E3131 bez oznaczeń i E3131A - opisałem na blogu.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

@jakubd
Masz rację. No cóż. Niektórzy wykazują się minimalistycznym podejściem do tematu. Gdyby chęci nie zabrakło trafił by przy czytaniu tego forum na ten blog i sprawa by się szybko wyjaśniła.
emer
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 27 mar 2013, 13:29
Lokalizacja: Kęty
Kontakt:

Post autor: emer »

jaki jest najnowszy FW dla 3131 Hilink ?
mam takie coś:
Software version: 22.157.39.00.105
Hardware version: CH2E303SM
Web UI version: 11.010.12.03.105
Device name: E3131

Szukanie update nic nie daje.
Pytam dlatego, bo uzywałem w pracy (poblokowane duzo stron - przedywszystkim pocztowe)
Wszystko było OK - wyłączałem karte sieciową kompa, załączałem e3131, właczała się strona 192.168.1.1 czyli e3131, captch, zał/wył i OK.
Od paru dni gdy robię tak saamo w/w, nie włącza mi sie strona 192.168.1.1, tzn włącza się, ale nie znajduje już strony informacyjnej i konfiguracyjnej e3131 (w domu działa - a więc jest OK). Dioda połaczenia na e3131 świeci OK jakby wszystko było dobrze ....
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Widziałem firmware do Modemu E3131s-2 Hilink --> 22.158.13.00.547.
Słabo szukałeś --> syryjski pożeracz ziarenek.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 17:53 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
Maltitolu
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 27 wrz 2014, 14:55
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Maltitolu »

Dostałem modem Huawei E3131s-2. Niestety jest to wersja z orange, pocieszające jest tylko to, że nie ma simlocka. Jestem laikiem w tych kwestiach i cały dzień czytam różne wypowiedzi na różnych forach, jest tego tyle, że się w tym wszystkim pogubiłem. Powiedzcie mi proszę co dokładnie muszę ściągnąć i zainstalować, aby internet z Aero2 po prostu działał na tym modemie w wersji od ORANGE. Co muszę po kolei zrobić?

To co do tej pory próbowałem to:
1. Instalowałem oprogramowanie od Orange, które jest "na modemie", ale to chyba ślepy zaułek.
2. Usunąłem oprogramowanie od Orange i próbowałem wgrać Mobile Partner ściągnięty ze strony http://consumer.huawei.com/ i w trakcie instalacji wyskakuje błąd "kod błędu: 10, Nie znaleziono portu."

Proszę, podpowiedzcie co mam robić, bo sam już nie wiem.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

1. Zdjąć simlocka.
2. Użyć oprogramowania Orange - jest OK.
3. Skonfigurować to oprogramowanie tak, aby łączyło z APN "darmowy" - to względnie rzadka wersja, nie znam na pamięć co trzeba wyklikać.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post