Lista Najlepszych modemów Aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

jakubd pisze: Pingiem, czasem łączenia, obciążeniem sieci (spadkiem wydajności całego sektora BTSa, a więc i twojego dostępu) oraz priorytetu jaki masz w dostępie do sieci, w tym zrzucaniem do UMTS przy większym obciążeniu. Pisałem o tym, ale linków umieszczać nie wolno.
1. O ile ten PING jest większy ?
2. O ile ten czas łączenia jest wydłużony ?
3. Co takiego innego w modemie może obciążać sieć, skoro transfer jest ograniczony do 512 kbps ?
4. A czy czasem to nie OPERATOR określa (przydziela) priorytet dostępu do sieci ?
5. To Aero2 nie działa tylko i wyłącznie na UMTS ?
E180 -- E182E
Obrazek
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

dhpaulus pisze: Czy ten modem zadziała?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4099929561
Zadziałać zadziała
Obrazek
Modemy vodafone k3772-z nie są fabrycznie bez simloka :D
Lepiej znajdź jakiś huawei z zte jest więcej problemów a z vodafone to szczególnie z tymi seriami k3770,k3772-z,k4201. Trzeba instalować programy Vodafone. Jest trochę od vodafone(Huawei) dobrych k4505, k4511 albo starsze ale nie takie szybkie K3565 k3520

Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2014, 08:23 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

hsurim pisze: 1. O ile ten PING jest większy ?
Przy kat8 pingi są od 60-70ms wzwyż (zwykle 100-120), przy kat14 30-40, zwykle 60ms.
2. O ile ten czas łączenia jest wydłużony ?
około dwukrotnie - kilka sekund, zamiast sekundy.
3. Co takiego innego w modemie może obciążać sieć, skoro transfer jest ograniczony do 512 kbps ?
Poszukaj artykułu "o co chodzi z kategorią 10" - bo linków nie wolno tu publikować. Chodzi w skrócie o to, że na czas komunikacji z twoim modemem sieć musi zwolnić do prędkości twojego modemu - cierpią wszyscy inni użytkownicy i ty też, bo przepustowość sieci w tym czasie spada.
4. A czy czasem to nie OPERATOR określa (przydziela) priorytet dostępu do sieci ?
Po części tak, ale ogólnie przeciętny użytkownik jest traktowany równo przez sieć, ale szczegóły zależą od setek czynników konfiguracyjnych po stronie sieci, stacji bazowej, obciążenia, innych użytkowników, wolnych zasobów oraz... firmware modemu.
5. To Aero2 nie działa tylko i wyłącznie na UMTS ?
Tylko 3G/UMTS/WCDMA (nazwy nie do końca poprawnie są stosowane zamiennie) i tylko w paśmie 900 MHz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post