1 kw. rusza CAPTCHA

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
wou
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 01 kwie 2014, 15:23
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: wou »

Oby, ale coś tam było o tygodniowym okresie przejściowym.
Orzeszeq
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 24 mar 2014, 19:22
Lokalizacja: Mejznerzyn
Kontakt:

Post autor: Orzeszeq »

Najbardziej mnie ciekawi zapis, że aero2 nie może wprowadzać utrudnień, które nie są stosowane komercyjnie, u żadnego z operatorów, plus, orange, t-mobile, play nie ma tego głupiego captcha.

Niech stolarz wprowadzi w jego LTE to samo, wtedy będzie dobrze.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 18:04 przez Orzeszeq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Orzeszeq pisze: Najbardziej mnie ciekawi zapis, że aero2 nie może wprowadzać utrudnień, które nie są stosowane komercyjnie, u żadnego z operatorów, plus, orange, t-mobile, play nie ma tego głupiego captcha.

Niech stolarz wprowadzi w jego LTE to samo, wtedy będzie dobrze.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
Tu nie chodzi o innych opow tylko aero2 jedyny punkt zaczepienia to albo kapec w komercyjnym aero2 - (a to już jest w podkarpackim ) albo wycofanie w bdi

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 18:28 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Nie zart tylko pisali ze tak bedzie w okresie przejsciowym dla niektorych :) A potem juz kazde polaczenie co godzine bedzie wymagalo wpisywania nowego kapcia - jak to robic w nawigacji nie wie nikt :(
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
rasputinus
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 31 mar 2014, 21:59
Lokalizacja: słupsk
Kontakt:

Post autor: rasputinus »

O co chodzi z tym komunikatem Zresetować połączenie internetowe?Jak to zrobić?
Po wyłączeniu routera na 10 sek a wcześniejszym wpisaniu captcha ruszyło.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 19:09 przez rasputinus, łącznie zmieniany 1 raz.
wou
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 01 kwie 2014, 15:23
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: wou »

Zależy jak się łączysz. Możesz fizycznie wyjąć modem, kliknąć gdzieś "rozłącz" i ponownie "połącz", zrestartować router itp.

Generalnie o ile samą captche OD BIEDY mógłbym zrozumieć, o tyle to resetowanie połączenia po jej wpisaniu to zwyczajne rzucanie ludziom kłód pod nogi i spory problem dla osób mniej technicznie ogarniętych, którzy chyba mieli być tej usługi celem.
NonSens
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 25 kwie 2013, 16:06
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: NonSens »

Samo captcha przebolałbym, ale wyłączanie połączenia i włączanie jest bez sensu. -.-
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Pięciokrotnie następowało automatyczne wznowienie sesji (przerwy 8 sekundowe) a za szóstym razem wyskoczyła strona IE z żądaniem wprowadzenia kodu.
Okienko TNI - https://www.mediafire.com/?crszzr34cbzuxez
Awatar użytkownika
tomala
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 12 mar 2013, 00:46
Lokalizacja: 58-100, Świdnica
Kontakt:

Post autor: tomala »

Trza coś z tym zrobić panowie.... Do dupy to jest, teraz nie jestem online... Ja głownie do WhatsAppa wykorzystuję, i co teraz, zero kontatku z bliskimi, miało automatycznie przekierowywać na stronę, i co ?? żadna aplikacją w smartphonie nie przekierowuje?? odpalam radio, whatsapp, pocztę i nic się nie dzieje... Trzeba samemu przeglądarkę odpalać. a gdzie jakieś przypomnienie, ze netu nie ma?? Jak zdechnie to sama się strona powinna odpalić z Captchą żeby ją wpisać i dalej net... A nie ja dziś caly dzień bez netu, a potem sto wiadomości, typu ... Co się ciulu nie odzywasz cały dzień.... Już piałem na innym forum, że chcąc się bronić przed dużymi transferami od torentowców, powinni uciąć speed i lejek zrobić np 32kbps żeby byc online cały czas, odebrać powiadomienie o poczcie, a jak chcesz szybciej do pełnej prędkości, żeby załączniki pobrać z poczty, czy strony przeglądać po ludzku to wtedy wpisujesz Captchę i masz normalna prędkość przez godzinę.... To ja rozumiem, ale takie brak dostępu w ogóle?? i jescze to resetowanie, masakra jakaś.. UKE powinno się wziąc im za dupę za to... Bo to nie jest dostęp tylko jego brak.. A jest całe mnóstwo urządzeń, które nie mają żadnych interfejsów do otwierania stron internetowych, to jak tam odpalić połączenie ??
oooo, i apropos mojej stopki.... To zasięg i działanie Aero u mnie w mieście to padło na cyc od końca stycznia.... Po zainstalowaniu w listopadzie drugiego przekaźnika na katedrze, pojawił mi się zasięg w domu na full. Od Lutego się skończył, mam kreskę lub dwie jak dobrze pójdzie, a telefon siedzi na przekaźniku z wichury obok jakieś 5km, i skacze czasem na ten z katedry, ale zasięg taki sam marny, jak tego z wichury. Do tego pingi po 300-500 i totalne zaniki transferu, nawet radio 32kbps się rwie. Jak wyjadę z miasta to aero działa jak kiedyś, YouTube śmiga, tvn player też ciągnie, a w Świdnicy jest kicha, i problemy w ogóle z nawiązaniem połączenia, i teraz jeszcze ta captcha,,,,,, abstrakcja jakaś......
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 21:02 przez tomala, łącznie zmieniany 1 raz.
aero2 na NOKII E52 (RADIO online, WHATS APP, SKYPE, YOUTUBE, eMAIL)
obecnie na LG SWIFT 4X HD (wsio co się da;D ).
DOLNY ŚLĄSK - Świdnica (obecnie 2 BTSY- zasięg full całe miasto)
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post