1 kw. rusza CAPTCHA

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
rasputinus
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 31 mar 2014, 21:59
Lokalizacja: słupsk
Kontakt:

Post autor: rasputinus »

W dalszym ciągu niestabilna praca Aero2.Potrafi być internet przez 3 godziny bez captcha ,by potem po prawidłowym wpisaniu przerwa 4 godziny i następnie przez całą noc bez potrzeby wpisywania z szybkością 512kb ładnie pracuje.
Następnego dnia inne proporcje bez powtarzalności zachowania.(czasami po wpisaniu captcha trzba odczekać 5 minut a czasami parę godzin na kolejne połączenie.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

rasputinus pisze: W dalszym ciągu niestabilna praca Aero2.Potrafi być internet przez 3 godziny bez captcha ,by potem po prawidłowym wpisaniu przerwa 4 godziny i następnie przez całą noc bez potrzeby wpisywania z szybkością 512kb ładnie pracuje.
Następnego dnia inne proporcje bez powtarzalności zachowania.(czasami po wpisaniu captcha trzba odczekać 5 minut a czasami parę godzin na kolejne połączenie.
jeszcze raz przypominam!"Od 1 do 8 kwietna zostaje wprowadzona testowo Captcha , będzie ona wyświetlana losowo w rożnych odstępach czasowych po to żeby przyzwyczaić użytkownika , po 8 kw. zostanie wprowadzona do cyklu 60min za każdym razem!"
Pomogłem? Daj +
marek1846
Często tu zagląda
Posty: 35
Rejestracja: 20 paź 2012, 11:44
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: marek1846 »

Bez żartów z tym przyzwyczajaniem. Ludzie to nie krowy, wystarczy wprowadzić i już, do niczego nie trzeba przyzwyczajać. Teraz jest tak, że ni z gruch ni z pietruch przerywa po 5 albo 40 min. Problem w tym, że system jest wprowadzany prze polskich Józków, znajomych Wacków. Przyzwyczajanie nie ma nic do rzeczy.
Na innych serwisach, ten system został zastąpiony składaniem obrazków, odpadają idiotyczne, nieczytelne teksty, generowane po sprawdzeniu jakie strony odwiedza zainteresowany. Oczywiście przy okazji, tradycyjne, dla waszego dobra itd.
andy125
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 05 kwie 2014, 13:46
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: andy125 »

Dzisiaj tj 05.04.2014 chciałem skorzystać z AERO2 na telefonie z androidem
12 prób wpisywania dwu wyrazowego Captha i udało się.
Komunikat: " Zrestartuj połączenie internetowe"
i nie wiem co mam dalej robić. I znowu wielokrotne wpisywanie haseł Captha i ciągłe błędy
Masakra.
Jedyna nadzieja w UKE.
adamusek
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 12 wrz 2013, 16:24
Lokalizacja: Jasło
Kontakt:

Post autor: adamusek »

Wpisujesz kod jak będzie przyjęty i napis będzie na zielono wystarczy wyłączyć transmisję danych i włączyć ponownie. U mnie działa.

Tapped from SGS3 on Archidroid
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2014, 14:13 przez adamusek, łącznie zmieniany 1 raz.
sasukepl
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 03 mar 2014, 14:11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: sasukepl »

aero2 mialo oferowac dostep do internetu a nie go blokowac. uke niech sie za to wezmie. widze jak bedzie zrywalo co 1h neta plus co 1h captch. i gdzie bedzie net 1h z tego widze ze bedzie max 30 min podwarunkiem ze bedzie sie wszystko dobrze laczylo. na dzien dzisiejszy nie zawsze sie laczy a jak zerwie neta to dlugo trzeba czekac az bedzie z powrotem tak ok 10 min.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2014, 20:56 przez sasukepl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

Ja nie miałem pojęcia, że wprowadzają jednak "kapcia" i mając Operę, w której nie wyświetla się strona do wpisania kodu myślałem, że net już padł zupełnie. Ile nerwów zjadłem. Dopiero potem spróbowałem w innej przeglądarce, no i stało się jasne.

Skoro były nadużycia i niektórzy ściągali filmy "na chama" cały dzień i obciążali sieć to DOBRZE, że to wprowadzili.
Net teraz dość dobrze chodzi, są natychmiastowe połączenia. Jak na darmowy, to nawet z tym kodem jest lux. Warunek - wszystko musi płynnie działać.

Minusem są litery w kodzie, które często trudno odczytać. Powinni to ZDECYDOWANIE zmienić.

I w Operze powinna działać strona do wpisywania kodu.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, 19:12 przez aerofan, łącznie zmieniany 1 raz.
adamusek
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 12 wrz 2013, 16:24
Lokalizacja: Jasło
Kontakt:

Post autor: adamusek »

Jak ktoś chce ściągać to sobie kupi rozwiązywanie kapcia chyba 30 zł na rok i dalej będzie ciągnął

Tapped from SGS3 on Archidroid
rasputinus
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 31 mar 2014, 21:59
Lokalizacja: słupsk
Kontakt:

Post autor: rasputinus »

W słupsku nie ma Aero2 przez cały dzień.Po co zawracają głowę ludziom.Żałośni operatorzy chcą się wymigać z opcj darmowego internetu i za wszelką cenę zniechęcają.
Orzeszeq
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 24 mar 2014, 19:22
Lokalizacja: Mejznerzyn
Kontakt:

Post autor: Orzeszeq »

To nie wszyscy operatorzy tylko PLUS GSM I CYFROWY POLSAT.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post