Aero2 na Androidzie

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
mateuszwon94
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 24 sty 2013, 17:26
Lokalizacja: Łodygowice
Kontakt:

Post autor: mateuszwon94 »

W zasięgu sieci jestem (tak mi się wydaje przynajmniej), ponieważ jak daje "dostępne sieci" to mi znajduje sieć Aero2. Oczywiście nie może się z nią połączyć ale jak daje "wybierz automatycznie" to się łączy :)
piesio
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 25 sty 2013, 09:41
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: piesio »

U mnie niestety Aero2 nie działa.
Telefon Samsung Galaxy Ace GT-S5830i (bez simlocka)
System Android 2.3.6 GINGERBREAD

Nowy punk dostępowy (APN) utworzyłem z poniższymi ustawieniami:
nazwa: Aero2
APN: darmowy
typ APN: internet
pozostałe ustawienia podczas tworzenia nowego punku dostępowego pozostawiłem takie jakie były czyli w większości są oznaczone jako nieustawione.

Jeszcze jedna dziwna sprawa - otóż po włożeniu karty SIM Aero2 do telefonu początkowo telefon nie ma zasięgu jednak po kilku chwilach pokazuje wszystkie kreski zasięgu - nie wiem czy udaje, czy faktycznie połączył się z jakąś siecią - i na dodatek nie wiem z jaką ?

Odszukane za pomocą telefonu sieci dostępne w moim otoczeniu to m.in. Aero2 - czyli jestem w zasięgu sieci, ale jak klikam na sieć Aero 2 (telefon wyświetla "Rejestrowanie w sieci Aero 2) i po jakiejś chwili oczekiwania wyświetla się komunikat "Karta SIM nie zezwala na połączenie z tą siecią".
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 11:03 przez piesio, łącznie zmieniany 1 raz.
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Zezwól na połączenie w roamingu.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

I ustaw na automatyczne

Wysłane z mojego GT-I9305
tomek1974
Często tu zagląda
Posty: 29
Rejestracja: 27 wrz 2011, 19:22
Lokalizacja: kłodawa
Kontakt:

Post autor: tomek1974 »

Ja robię to tak ,jak wkładam kartę do telefonu i go włączę to pokazuje się zasię ale trzeba wymusić polączenia internetowe i można to zrobić od razu czyli palcem od góry do dołu i nacisnąć ikonkę z telefonem drugą do prawej albo wejść w ustawienia -opcje bezprzewodowe-sieci komórkowe-włącz przesył danych.Po tym powinno wyskoczyć na ekranie H lub E lub 3G jak wyskoczy taka ikonka to spokojnie można się łączyć z internetem naciskają ikonkę z widokiem naszej planety.Mój telefon to LG P500 ale połączyć go do komputera i żeby robił za modem to inna bajka bardzo długa.
piesio
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 25 sty 2013, 09:41
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: piesio »

Telefon Samsung Galaxy Ace GT-S5830i (bez simlocka)
System Android 2.3.6 GINGERBREAD

Nolan i spag
Pięknie dziękuję - Wasze porady pomogły
Aero2 śmiga na telefonie Samsung Galaxy Ace GT-S5830i
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 22:35 przez piesio, łącznie zmieniany 1 raz.
Dj wozek
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 28 mar 2013, 17:46
Lokalizacja: Krzywopłoty
Kontakt:

Post autor: Dj wozek »

Witam.
Wlasnie sie dowiedzialem ze nie ma modemow do aero2 dla androida, czy to prawda ???
Pozdrawiam.
Lukas
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 09 gru 2012, 23:25
Lokalizacja: Cegielnia lubelskie
Kontakt:

Post autor: Lukas »

Przecież jak android to telefon czyli ma wbudowany modem także nie wiem w czym problem.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
mocho
Początkujący forumowicz
Posty: 21
Rejestracja: 29 sty 2013, 18:48
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: mocho »

są też tablety na androidzie, nie zagłębiałem się nigdy w temat, ale pewnie są takie bez wbudowanego modemu, ewentualnie z modemem, ale nie zgodnym z aero
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post