Lenovo t400

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Oczywiście, że byłoby łatwiej a nawet taniej :) Ale jest to mało komfortowe bo cały czas wystaje on z usb. Chcę wsadzić sobie kartę areo2 i włączać połączenie tylko wtedy kiedy będę miał potrzebę skorzystać bez zbędnego podłączania dongli itp. bo dość często przenoszę laptopa i byłoby to uciążliwe. Poza tym wydaje mi się, że antena schowana przy matrycy będzie ściągała lepiej sygnał niż wbudowana w dongla na usb. Oczywiście mógłbym dokupić zewnętrzną ale byłby to kolejny minus.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

resterwers pisze: Oczywiście, że byłoby łatwiej a nawet taniej :) Ale jest to mało komfortowe bo cały czas wystaje on z usb. Chcę wsadzić sobie kartę areo2 i włączać połączenie tylko wtedy kiedy będę miał potrzebę skorzystać bez zbędnego podłączania dongli itp. bo dość często przenoszę laptopa i byłoby to uciążliwe. Poza tym wydaje mi się, że antena schowana przy matrycy będzie ściągała lepiej sygnał niż wbudowana w dongla na usb. Oczywiście mógłbym dokupić zewnętrzną ale byłby to kolejny minus.
a router mobilny ?: nic nie wystaje , masz połączenie poprzez wifi , ... .
Pomogłem? Daj +
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Router mobilny to już trochę większa kwota ale przede wszystkim bateria co przy długim korzystaniu z laptopa może być uciążliwe a ładowanie go wiąże się z podłączeniem do kompa lub gniazdka :) Nie orientowałem się ile wytrzymują takie routery ale zakładam, że niewiele więcej niż mój telefon ustawiony w tryb punktu dostępu (czyli jakieś 2-3h) a dla porównania mój laptop wytrzymuje na jednej baterii 4h.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Z tego co się orientuje to bateria w takim czymś trzyma około 5h, oprócz tego może też jednocześnie działać i się ładować ;p
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2014, 20:34 przez Milek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem? Daj +
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

No tak, może działać i się ładować ale chyba nie przez promienie słoneczne? :) Albo USB do laptopa albo gniazdko z prądem czyli już lepiej byłoby kupić dongla na USB :) Spróbuję wsadzić inny modem i zobaczę jak to śmiga. Jeżeli dalej będą jakieś chociażby minimalne problemy to kupię jakiś sprawdzony modem na USB żeby mieć już ten temat z głowy :)
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Zawsze można dokupić PowerBank ;D
Co do modemu USB , E3131 polecałbym osobiście ;p
Pomogłem? Daj +
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Albo cos jak e355 lub e8278 możesz użyć jak modem albo z powerbanku lub innego źródła pradu jako router

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
resterwers
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 11 kwie 2014, 18:05
Lokalizacja: asd
Kontakt:

Post autor: resterwers »

Był okres świąteczny więc nie miałem jak odpisać. Wymieniłem obecny modem na gobi2000 i areo2 śmiga bez najmniejszego problemu. Wszystko fajnie łączy się przez systemowy menadżer. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc :)
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Witamy w gronie użytkowników "kapcia".
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post