atak na CAPTCHA

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Nad Zatoką Gdańską (patrz mapa użytkowników - może dlatego, że jestem sam? ha!ha!) póki co bez captcha (zacząłem 2 sesję).
https://www.mediafire.com/?7qufi41473qnxg4
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2014, 14:26 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
gowit
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 25 gru 2013, 21:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gowit »

Te kody z przykładu są jeszcze w miarę czytelne. Zdarzają się w ogóle nie czytelne .I to nie jest kwestia wzroku.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Trzecią sesję musiałem zacząć od kodu. Pierwszy to rozpacz (jakaś salamandra).
Kliknąłem o nowy kod i dwa proste czytelne wyrazy na białym tle. Fart po prostu.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

https://www.facebook.com/Aero2captcha

Pora na zdecydowany protest !
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Awatar użytkownika
szymon384
Często tu zagląda
Posty: 46
Rejestracja: 28 wrz 2011, 14:57
Lokalizacja: Wincentów woj mazowieckie
Kontakt:

Post autor: szymon384 »

ja też mimo bardzo dobrego wzroku mam problem z wpisywaniem kodu jest praktycznie nie do odczytania dopiero po kilku nastu próbach udało mi się go prawidłowo wprowadzić jakaś masakra
UsuncieCAPTCHA
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 27 kwie 2014, 13:18
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: UsuncieCAPTCHA »

Witam, Obecnie zarejestrowałem się tutaj tylko dlatego że wprowadziliście tą nieszczęsna CAPTCHA. Mam obecnie pytanie Co spowodowało to że dodaliście taki moduł do Areo2? Dlaczego ta CAPTCHA jest specjalnie zrobiona tak aby użytkownik wpisywał ją z 5 razy a i tak nie odblokuje Internetu ! ? Zaczyna to Użytkowników Bardzo Denerwować! . Może jeszcze wprowadzicie reklamy co 15 min?. Nawet ludzie mający lekką wadę wzroku nie potrafią przepisać idealnie tej CAPTCHA - Pomyśleliście o tym? Nie mówię tutaj że niewiedzą jak wejść do captha czy zrestartować modem - bo to też jest temat do przemyślenia / Ludzie nie są informatykami, np. Moja Babcia nie wie jak to zrobić itp. a babcia ma już duży wiek czego nie można oczekiwać od niej takiego rozumowania itp. ! .

Przepraszam za ewentualne błędy :) Pisane z napływu Energii twórczej :)
Mam nadzieję że przemyślicie swoją CATPCHA.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

UsuncieCAPTCHA pisze: Witam, Obecnie zarejestrowałem się tutaj tylko dlatego że wprowadziliście tą nieszczęsna CAPTCHA. Mam obecnie pytanie Co spowodowało to że dodaliście taki moduł do Areo2? Dlaczego ta CAPTCHA jest specjalnie zrobiona tak aby użytkownik wpisywał ją z 5 razy a i tak nie odblokuje Internetu ! ? Zaczyna to Użytkowników Bardzo Denerwować! . Może jeszcze wprowadzicie reklamy co 15 min?. Nawet ludzie mający lekką wadę wzroku nie potrafią przepisać idealnie tej CAPTCHA - Pomyśleliście o tym? Nie mówię tutaj że niewiedzą jak wejść do captha czy zrestartować modem - bo to też jest temat do przemyślenia / Ludzie nie są informatykami, np. Moja Babcia nie wie jak to zrobić itp. a babcia ma już duży wiek czego nie można oczekiwać od niej takiego rozumowania itp. ! .

Przepraszam za ewentualne błędy :) Pisane z napływu Energii twórczej :)
Mam nadzieję że przemyślicie swoją CATPCHA.
Witam , www.aero2forum.pl jest odrębną stroną która pomaga użytkownikom darmowego internetu Aero2(My nie jesteśmy Aero2).Nie mamy wpływu co Aero2 wprowadza.Wszystkim tutaj nam zebranym nie podoba się CAPTCHA lecz nic z tym nie zrobimy.
Pozdrawiam Milek
Pomogłem? Daj +
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Aero2 korzysta z darmowej wersji captcha za ktora tak naprawde nikt nie niesie zadnej odpowiedzialnosc. Dzialanie aero2 to czyste znecanie sie nad nami z celem zniechecenia do uzywania BDI. Nie pojdzie im tak latwo a nasze protesty przeciw dyskryminacji w porownaniu z uzytkownikami komercyjnymi w koncu osiagna skutek. Aero2 nie pozostanie bezkarne.

https://www.facebook.com/Aero2captcha/posts/1444097912498527
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Post Kolegi UsuncieCAPTCHA jest dowodem na to do jakiego stanu doprowadza Aero2 użytkowników.
Sama nazwa Aero2 wywołuje takie (słuszne zresztą i zrozumiale) nacechowane negatywnymi emocjami reakcje.
Jeszcze trochę i Aero2 stanie się synonimem wszystkiego co najgorsze.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

A to juz nie jest tym synonimem ? U nas sie powszechnie o jakims szajsie mowi - dziala jak Aero2 lub taki szmelc to tylko aero2 moglo zrobic.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Zablokowany
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post