atak na CAPTCHA

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Masz rację. Szmelcem się już stało ale jeszcze gorsze określenia mogą się do nich przykleić na zawsze.
Przyjdę do domu i po zdjęciu butów zapytam gdzie mój lewy aerokapeć?
A Żona na to, że został tylko prawy bo pies rozszarpał lewy.

P.S.
Aerokapci nie mam!
Wyrzucone bo Żona nie toleruje Aero2 pod żadną postacią.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 17:24 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
UsuncieCAPTCHA
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 27 kwie 2014, 13:18
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: UsuncieCAPTCHA »

Milek pisze:
UsuncieCAPTCHA pisze: Witam, Obecnie zarejestrowałem się tutaj tylko dlatego że wprowadziliście tą nieszczęsna CAPTCHA. Mam obecnie pytanie Co spowodowało to że dodaliście taki moduł do Areo2? Dlaczego ta CAPTCHA jest specjalnie zrobiona tak aby użytkownik wpisywał ją z 5 razy a i tak nie odblokuje Internetu ! ? Zaczyna to Użytkowników Bardzo Denerwować! . Może jeszcze wprowadzicie reklamy co 15 min?. Nawet ludzie mający lekką wadę wzroku nie potrafią przepisać idealnie tej CAPTCHA - Pomyśleliście o tym? Nie mówię tutaj że niewiedzą jak wejść do captha czy zrestartować modem - bo to też jest temat do przemyślenia / Ludzie nie są informatykami, np. Moja Babcia nie wie jak to zrobić itp. a babcia ma już duży wiek czego nie można oczekiwać od niej takiego rozumowania itp. ! .

Przepraszam za ewentualne błędy :) Pisane z napływu Energii twórczej :)
Mam nadzieję że przemyślicie swoją CATPCHA.
Witam , www.aero2forum.pl jest odrębną stroną która pomaga użytkownikom darmowego internetu Aero2(My nie jesteśmy Aero2).Nie mamy wpływu co Aero2 wprowadza.Wszystkim tutaj nam zebranym nie podoba się CAPTCHA lecz nic z tym nie zrobimy.
Pozdrawiam Milek
Oj rozumiem :) i Przepraszam .

Napisałem również na pocztę Areo2 i o to odp.:
Przy pojawieniu się trudniejszego kodu (z plamami) należy kliknąć
Odśwież aby pojawiły się kody bardziej czytelne. Próba wprowadzenia
trudnego kodu spowoduje jedynie pojawianie się co raz trudniejszych
kodów. Odświeżanie natomiast daje możliwość kodów prostszych (bez
plam).
Kody generowane są przez Google i im więcej niepoprawnych odpowiedzi poda
użytkownik tym trudniejszy kod dostanie - dlatego zamiast wpisywać kod
"na tzw. czuja" lepiej odświeżyć obrazek.

Pozdrawiam,
BOK BDI
Także pozostaje nam X czasu na klikaniu odśwież
gowit
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 25 gru 2013, 21:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gowit »

Dziś udało mi się za pierwszym razem wpisać poprawnie kod kapcia.
Naciskając przycisk Odśwież , a nie Sprawdź.W ten sposób wyświetlił
mi się bardzo czytelny kod.
marek1846
Często tu zagląda
Posty: 35
Rejestracja: 20 paź 2012, 11:44
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: marek1846 »

Słabe są te tłumaczenia. Skąd mam wiedzieć, że to co "przeczytałem" nie jest przypadkiem czymś innym niż "napisano"?
Dziś próbowałem klikać odśwież do skutku, ale po dziesięciu razach przestało się odświeżać.
Od początku piszę, że wymyślono sposób na zniechęcanie i żadne tłumaczenia tego nie zmienią.
Są znacznie prostsze i skuteczniejsze kody, to kody puzzle. Tyle, że człowiek ułoży je łatwo a chodzi o zniechęcenie a nie żadne automaty.
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

Nie wiem. Raz wyskakuje łatwy wyraz i drugi trochę "wykrzywiony" i to łatwo rozczytać, a innym razem obydwa wyrazy z plamami bardzo trudne do odczytania i często (tylko po odświeżeniu nie wpisując nic) nadal pojawiają się wyrazy z plamami i trzeba kilkanaście razy odświeżyć, żeby móc rozczytać, a i tak często wpisze się źle. Nie wyobrażam sobie, jak starsi ludzie mogą rozczytywać ten syf i jak są wkur. na to, skoro ja jestem.
Nieczytelne kody to już mocne przegięcie i powinni ich za to za jaja wziąć i mam nadzieję, że wezmą.
Awatar użytkownika
czakulec1825
Początkujący forumowicz
Posty: 15
Rejestracja: 23 mar 2014, 20:32
Lokalizacja: Legnica
Kontakt:

Post autor: czakulec1825 »

Ehh, nie dość że za darmo to i tak narzekają. Ja tych problemów nie mam.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Czekają nas kolorowe sny z Aero2?
Nowa durnowata propozycja (?) Aero2.
sasukepl
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 03 mar 2014, 14:11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: sasukepl »

do momentu kiedy zaczna sie wyswietlac hieroglify

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

czakulec1825 pisze: Ehh, nie dość że za darmo to i tak narzekają. Ja tych problemów nie mam.
Musisz jeszcze krew ludziom psuć takimi wpisami? Za każdym razem bez problemu wpisujesz kod? To gratuluję. Niech sobie będą kody, ale łatwiejsze do rozczytania.
Prostota jest szczytem wyrafinowania. Leonardo da Vinci
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Na tabletach zawsze trudne, na kompie czy laptopie różnie.

Wysłane za pomocą Tapatalka
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Zablokowany
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post