Brak zasięgu? jak naprawić ?

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
sebreli
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 25 maja 2014, 14:35
Lokalizacja: stargard szczecinski
Kontakt:

Post autor: sebreli »

witam czy moze ktos mi pomuc mam ZTE V9 i nie dziala mi w nim karta aero2 nie ma zasiegu nie czyta zadnej karty nie wiem co jest
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 5 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

sebreli pisze: witam czy moze ktos mi pomuc mam ZTE V9 i nie dziala mi w nim karta aero2 nie ma zasiegu nie czyta zadnej karty nie wiem co jest
Nie czyta żadnej karty?? To na 99% modem jest zepsuty :(
Pomogłem? Daj +
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

@sebreli
Przeczytaj post #10.
P.S.
W Polsce ten model był chyba dostępny w PLAY.
Nie ma przypadkiem simlock'a?
Ten temat był już raz poruszany --> http://aero2forum.pl/temat-tablet-zte-v9-light-z-play. Może kontakt z Autorem jak rozwiązał problem.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2014, 20:19 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
luksmaister
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 11 maja 2014, 17:05
Lokalizacja: Bielawa
Kontakt:

Post autor: luksmaister »

Witam ponownie
Otóż kupiłem nowy telefon Myphone Cube(swoją drogą bardzo fajny) i posiadam zasięg aero2, wszystko cacy, wyskakuje H lub H+ cokolwiek to znaczy lecz za żadne skarby żadna strona czy to google czy wp nic sie nie ładuje!!!

Co może być powodem ?

Użuwam karty aero2 w slocie numer 1 czyli obsługujący transfer WCDMA/GSM oraz slotu numer 2 do karty plus GSM
Ustawienia karty aero2 to nazwa aero, APN darmowy, reszta została niezmieniana.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 20:00 przez luksmaister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

A roaming zaznaczony?

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
luksmaister
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 11 maja 2014, 17:05
Lokalizacja: Bielawa
Kontakt:

Post autor: luksmaister »

Jakimś cudem działa, nie wiem co zrobiłem ale jest. Tylko faktycznie wpisywanie kodu co godzinę jest uciążliwe.

Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post