Ericsson F3307 z netbooka Acer AOD260

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.

Masz netbooka Acer AO D260 i Aero2

Można wybrać tylko 1. opcję

 
 
Pokaż wyniki

sebcio
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 15 gru 2011, 14:08
Lokalizacja: Gda
Kontakt:

Post autor: sebcio »

Panowie (i Panie?) wszsytko działa jak nalezy i to pod Win7 Starter.
Też posiadam netbooka Acer Aspire D260 3G z wbudowanym modemem Ericsson F3307 Aero2 działa elegancko: wystarczy wykorzystac program z forum bez kabli (top_netinfo.exe), ustawić w nim config dla modemów ericcson (jakaś funkcja NDIS czy jakoś takoś) oraz wklepać jako nr dostapowy *99***1#.Po tym mamy na panelu połączeń nowe połaczenie - klikamy na nie i działa :)
MikeKilo
Początkujący forumowicz
Posty: 24
Rejestracja: 27 lis 2011, 14:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: MikeKilo »

Dzięki za info. Ja dziś wysłałem komplet dokumentów do Aero2 - pozostaje czekać na kartę. Jak do mnie dotrze niezwłocznie przetestuje.
ulaw2009
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2012, 12:01
Lokalizacja: Waw
Kontakt:

Post autor: ulaw2009 »

Witam wszystkich,
Mam problem z ustawieniami modemu Ericsson 3307 w Acer Aspire D260. Sieć Aero2 jest widoczna, natomiast odpowiedź jest -- dostęp ograniczony. Chciałam ustawić właściwości modemu, ale jakoś nie daję rady. Ustawiam w programie top-netinfo.exe. Trzeba ustawić funkcję NDIS - ale ja nie potrafię tak zrobić żeby wszystko działało.... proszę o pomoc....
Pozdrawiam
Ula
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 10:04 przez spinecki, łącznie zmieniany 1 raz.
wies2000
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2012, 16:12
Lokalizacja: sz-cin
Kontakt:

Post autor: wies2000 »

sebcio pisze: Panowie (i Panie?) wszsytko działa jak nalezy i to pod Win7 Starter.
Też posiadam netbooka Acer Aspire D260 3G z wbudowanym modemem Ericsson F3307 Aero2 działa elegancko: wystarczy wykorzystac program z forum bez kabli (top_netinfo.exe), ustawić w nim config dla modemów ericcson (jakaś funkcja NDIS czy jakoś takoś) oraz wklepać jako nr dostapowy *99***1#.Po tym mamy na panelu połączeń nowe połaczenie - klikamy na nie i działa :)
Zgłaszam, iż wszystko działa. Wykonałem krok po kroku zgodnie z opisem. Dziękuję za poradę i polecam innym. :)
JOO
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2012, 14:18
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Kontakt:

Post autor: JOO »

Witam

Dziś własnie odebrałem karte SIM z Aero2 i mam problem. Posiadam notka Acer D260 z modemem jak wyżej Ericsson F3307 z sieci Orange. Zainstalowałem program top_netinfo.exe, ustawiłem wszystko wg porad, mam na panelu połączenie "top_netinfo", klikam i wywala coś takiego: /Błąd: 663: Modem(lub inne urządzenie łączące) jest w użyciu lub ma niepoprawną konfiguracje/. Podejrzewam, że notek może posiadać Simlocka.
Poprzoszę o pomoc, może jednak robie coś nie tak, czy mam simlocka i czy to jego wina. Czy ktoś miał podobny problem.

Z górki dzięki za wszelkie porady....
MikeKilo
Początkujący forumowicz
Posty: 24
Rejestracja: 27 lis 2011, 14:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: MikeKilo »

Dziś dostałem kartę. Mam do najbliższego BTSa ok. 2,5 km, po drodze trochę bloków itd, ale raczej równy teren, a mieszkam na 4 piętrze. Na razie udało mi się połączyć używając jako modemu Nokii E63, a następnie z Acera spod Linuxa (Ubuntu Live na USB). Zasięgu mam 2 kreski przeważnie, chodzi całkiem nieźle. Teraz będę starał się przebrnąć przez konfigurację Top Net Info, Acer Connection Manager nie jest w stanie połączyć :/

EDIT: Kombinuję, ale TNI nie ogarniam. Niby sieć widzi chyba, niby ustawiłem ten tryb dla Ericssona, ale nadal przy próbie połączenia uparcie wywala błąd :( Czy ktoś z forumowiczów, którzy dali radę się podłączyć na omawianej konfiguracji mógłby wspomóc screenami konfiguracji? Bo pewnie gdzieś mam coś źle ustawione, ale tych opcji jest sporo, wiele nazw mi nic nie mówi, że pewnie wystarczy 1 drobiazg przestawić, tylko trzeba wiedzieć który...

EDIT 4.02.2012 - z pomocą kumpla udało się podłączyć pod Aero2! :D Dokonaliśmy tego pod Top Net Info, co ciekawe w trybie RAS (pod NDIS wywalało błędy). Jedyny minus, że aby zaczęło działać trzeba było wyłączyć komendy AT - ale wolę mieć net bez wskaźnika sygnału, niż wskaźnik sygnału bez netu :)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 17:19 przez MikeKilo, łącznie zmieniany 1 raz.
a_was
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 01 mar 2012, 10:59
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: a_was »

Mi się udało z tym modemem w Acerze 1825PT win 7 64-bit. Nie wiem do końca jak to zrobiłem , ale na pewno trzeba wyłączyć oryginalny program (zajmuje port modemu zaraz po starcie windy). Nie udało mi sie uzyskać połączenia za pomocą top-netinfo, ale i jak już program top-netinfo utworzył połączenie to go zamknąłem, tak, żeby utworzone połączenie mogło korzystać z modemu. Teraz klikam połącz z siecią , wybieram odpowiednie połączenie i działa. :-)
remikf
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 19 lis 2012, 19:46
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: remikf »

A czy pod systemem xp ktoś dał radę ? Bo próbuję i nic to nie daje
a_was
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 01 mar 2012, 10:59
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: a_was »

Poprawka!

Po obowiązkowej wymianie karty (AERO przysłało nową) wszystko zaczęło działać bez żadnych sztuczek na firmowym oprogramowaniu. Soft ACERA podaje sieć (najczęściej PLUS) zasięg, łączy się z netem po 1 kliknięciu.

Duży plus dla AERO
michaszi23
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 24 mar 2013, 21:15
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: michaszi23 »

Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc w ustawieniach w programie top_netinfo połączenia z Aero2 mój netbook to aspire one d260 z modemem 3g E3307. Mam win7starter próbowałem i nic tyle opcji jest w tym programie nie ogarniam tego. Proszę o poradę bardziej doświadczonych użytkowników w podpowiedzi co gdzie wpisać. Niby zasięg mam ale przy probie połączenia. AT*EIAT =1,1 error! Co to znaczy bo szukałem i nic na ten temat nie znalazłem. :(
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post