Huawei E173u-2 jak ustawić automatyczne wznawianie połączenia

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
mateo704
Często tu zagląda
Posty: 34
Rejestracja: 03 paź 2011, 14:15
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: mateo704 »

szymon384 pisze: vistamaster skoro taki bystrzacha z ciebie to może opiszesz jak to zrobić
Odpowiedź na swoje pytanie dostałeś w drugim poście. Jakub wszystko dosadnie opisał na swoim blogu włącznie ze zrzutami ekranu pomagającymi w konfiguracji a Ty dalej ciągniesz temat. Masz 3 możliwości wznawiania połączenia:

- program TNI (tryb RAS lub NDIS)
- ustawienie wznawiania przez system operacyjny ( o ile wiem tylko tryb RAS)
- ustawienie wznawiania w programie dołączonym od producenta modemu, o ile na to pozwala

Zabawe z programem autoconnect również uważam za nie wartą świeczki.
Awatar użytkownika
mirek
Początkujący forumowicz
Posty: 19
Rejestracja: 28 gru 2011, 22:02
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Post autor: mirek »

a dlaczego ten modem Huawei E173u-2 wogóle działa z aero2 skoro w jego
specyfikacji UMTS działa w częstotliwości 2100 Mhz.
http://www.arcomp.com.pl/produkt-Modem_Huawei_E173u_2_USB_HSPA_%287,2_Mbps_DL;_5,76_Mbps_UL%29-49257.html
a ponoć jak kupuje się modem tudzież tel. 3g umts ma mieć 900, nie czaje
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Bo najważniejsze jest, skąd bierzesz informacje o zgodności. 90% handlujących sprzętem nie ma bladego pojęcia, co sprzedaje i nie dba o dobrej jakości specyfikację produktu na stronie.
vistamaster
Często tu zagląda
Posty: 65
Rejestracja: 29 paź 2011, 10:21
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: vistamaster »

Komendy AT do wymuszania GSM lub 3G
Huawei:
AT^SYSCFG=13,1,3FFFFFFF,2,4 - tylko GSM na wszystkich częstotliwościach
AT^SYSCFG=14,2,3FFFFFFF,2,4 - tylko 3G na wszystkich częstotliwościach
AT^SYSCFG=2,1,3FFFFFFF,2,4 - preferowany GSM na wszystkich częstotliwościach
AT^SYSCFG=2,2,3FFFFFFF,2,4 - preferowany 3G na wszystkich częstotliwościach

AT^SYSCFG=2,2,nnnnnnnn,1,2 - ustawienie zakresu częstotliwości, w których ma pracować modem. nnnnnnnn to:

"3FFFFFFF" - wszystkie zakresy
"00080000" - GSM 850
"00000300" - GSM 900
"00000080" - GSM 1800
"00200000" - GSM 1900
"04000000" - WCDMA 850
"2000000000000" - WCDMA 900
"4000000000000" - WCDMA 1700
"00800000" - WCDMA 1900
"00400000" - WCDMA 2100
"00100000" - najprawdopodobniej jest to automatyczne przełączanie pomiędzy "Europejskimi" i "Amerykańskimi" zakresami GSM.

Dodając powyższe liczby ze sobą (oczywiście szesnastkowo), można łączyć obsługiwane zakresy, jak na przykład:

"00000380" - GSM 900/1800
"00400380" - GSM900/GSM1800/WCDMA2100
"04A80000" - GSM850/1900/WCDMA850/1900

info z http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=164694
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:54 przez vistamaster, łącznie zmieniany 1 raz.
dolceta
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 05 cze 2012, 12:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: dolceta »

mateo704 pisze:
Masz 3 możliwości wznawiania połączenia:

1 program TNI (tryb RAS lub NDIS)
2 ustawienie wznawiania przez system operacyjny ( o ile wiem tylko tryb RAS)
3 ustawienie wznawiania w programie dołączonym od producenta modemu, o ile na to pozwala
Witam!

Prosze o pomoc w skonfigurowaniu wzawiania połączenia zgodnie z pkt. 1 i pkt. 2
Pkt. w playonline nie ma chyba takiej możliwości.

Gdzie w win 7 mamy opcje telefonu i modemu żebym mógł np. skofigurowac zgodnie z tym opisem
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-%e2%80%93-automatyczne-wznawianie-polaczen.html/2

Po wybraniu panelu sterowania nastepnie sprzet i dzwiek brak opcji "opcje telefonu i modemu "
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 00:15 przez dolceta, łącznie zmieniany 1 raz.
galon111
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 01 sty 2013, 14:24
Lokalizacja: parczew
Kontakt:

Post autor: galon111 »

Huawei E173u-2 jak ustawić automatyczne wznawianie połączenia dla WINDOWSA 8? Bardzo proszę o pomoc!
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post