Pentagram Cerberus P 6367

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
greg79
Często tu zagląda
Posty: 206
Rejestracja: 09 lis 2012, 08:51
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: greg79 »

smelek pisze: WItam mam problem z routerem Pentagram P6367 nie moge podlaczyc do niego ZTE MF821 lte z plusa :/ czy ktos mogl by mi w tym pomoc , bylbym wdzieczny za pomoc
Punkt 1.- Simlock z tego modemu został zdjęty? Część partii z tej serii ma simlocki i by pracować w Aero2 trzeba go zdjąć.

Punkt 2.- Twój router nie wspiera modemu ZTE MF821 lte z plusa - sorry:

Źródło: http://www.pentagram.pl/content/download/11120/113154/version/1/file/PENTAGRAM+Cerberus+%5BP6367%5D+PL.pdf

Punkt 3.- Pomocy w sprawie sterowników także nie ma...

Te przenośne miniaturowe badziewia obsługują zazwyczaj tylko stare modemy gsm. Sam kiedyś miałem chrapkę na taki "przenośny" router podobnej firmy ale z Huawei 3131s-2 nie chciał sobie z nim pogadać a pomoc techniczna... bez komentarza. Oddałem więc w tym samym dniu do MediaMarkt trefny towar i zapytałem skromnie w sklepie - po co sprzedajecie ludziom taki szajs?..

Sprzedaj router Pentagram P6367 na Allegro, kup router firmy TP Link lub Cisco.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, 07:05 przez greg79, łącznie zmieniany 1 raz.
rjz
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 07 paź 2011, 21:13
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: rjz »

armada pisze: No i eureka udało mi się połaczyć z netem, ale tylko po RESET, aby wznowic połączenie koniecznie trzeba uzyc RESET i wpisać ponownie APN i DIAL + REBOT
Czy istnieje inny sposób aby wznowić połaczenie w aero2
Nie wiem w czym masz problem... ale mój loguje się automatycznie....
/sam z siebie/ -

rjz
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Witam.Jestem tu nowy i też zielony w tej tematyce.Posiadam Pentagram Cerberus P6367.Problem mój polega na tym że zgubiłem płytkę ze sterownikami do tego urządzenia i nie bardzo wiem skąd taki program pobrać bo na str.producenta niczego nie znalazłem.Ktoś może ma pojęcie jak takowy program zdobyć,Z góry dziękuję i pozdrawiam
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

@ssl111
Jeżeli masz instrukcję to polecam jej przeczytanie.
Wszystko jest opisane ze szczegółami.
Do żadnego routera nigdy nie miałem żadnej płyty i wystarczyła instrukcja.
Jeśli ją też zgubiłeś to ściągnij z internetu.
Skąd masz internet? Sieć czy modem?
Jeśli modem to w instrukcji sprawdź listę zgodnych i przeczytaj ten temat to znajdziesz informacje o dodatkowych zgodnych modelach.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Znajomy udostępnia mi przez wifi.Gubię się w tych bramkach,dns-ach i w czymś tam jeszcze.Komp jak by go nie widział.Niczego nie mogę ustawić.Myślałem że jak wgram stery to samo wystartuje lub że będzie prościej.Płytkę w jakimś celu dostarczyli z routerem
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Czytałeś instrukcję str. 14-17?
Jest opisana procedura krok po kroku.
Połączenie kabelkiem z komputerem, wejście z przeglądarki, hasła domyślne masz podane, itd.
Jak w przepisie.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Ta czytałem.Ten router nie widzi netu lub net nie widzi jego ale dzięki za zainteresowanie
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Co rozumiesz pod sformułowaniem "router nie widzi netu lub net nie widzi routera"? Zakładam, że Znajomy ma net u siebie.
Twój router ma zobaczyć router Sąsiada.
Czy w zakładce WISP Settings widzisz sieć Sąsiada którą udostępnia? Sprawdź czy jest na jego routerze włączona opcja udostępniania po WiFi.
Jeśli nie widzi to musisz wpisać ręcznie WSZYSTKIE DANE które musi podać Sąsiad. Inaczej niestety nie połączą się.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Nie mogę poustawiać niczego co jest w instrukcji.Myślałem że to wina przeglądarki albo ten router jest walnięty.Sam już nie wiem
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Jeżeli wcześniej coś zmieniałeś w ustawieniach to spróbuj najpierw go przywrócić do ustawień domyślnych.
Co sygnalizują diody na przednim panelu?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post