Pentagram Cerberus P 6367

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Niczego nie przestawiałem.Jak jest podłączony ethernet to dioda się zapala i po przełączeniu "mode" (chyba)też diody się zmieniają.Nie mogę wejść np 192.168.1.100 i dlatego poszukuję tych sterowników może to coś zmieni bo po podłączeniu przez usb czy ethernet komp jak by go nie widział a powinien wyczyć chyba że jest podłączone nowe urządzenie
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015, 22:07 przez ssl111, łącznie zmieniany 1 raz.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Przez USB do komputera?
Przecież na stronie 9 instrukcji jest uwaga ostrzegawcza, że podłączenie do tego złącza zasilania (a port USB z komputera daje nom. 500mA)
spowoduje uszkodzenie routera i utratę gwarancji. Do portu USB można podłączyć tylko modem 3G!
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

W instrukcji są 2 sposoby zasilania pentagrama prze sieć 230 V lub przez usb ale dałem tylko przykład.Chodzi o to że komp nie rozpoznaje nowego sprzętu
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Zasilanie routera jest tylko przez gniazdo Power a nie USB!
Obojętnie która wersja zasilania.
To są dwa różne gniazda!
Jak masz połączenia?
1 - Zasilanie do routera (z sieci lub gniazda USB) do gniazda Power na routerze?
2 - Kabel sieciowy z gniazda LAN/WAN do gniazda sieciowego w komputerze (zalecane)?
3 - W przeglądarce wpisujesz adres 192.168.1.100 i pokazuje się panel ustawień?
4 - Nazwa/hasło --> admin/pentagram?
5 - Jaki wynik?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015, 23:33 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Odnośnie zasilania bo zle napisałem.Nie do usb lecz przez usb do power.
1.sieć do power
2.tak jak zalecane
3.i tu mam komunikat :P rzekroczono limit czasu połączenia

Serwer 192.168.1.100 zbyt długo nie odpowiada.

Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Oczywiście w zaporze firefox,chrom i IE mają zezwolenie
Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 06:40 przez ssl111, łącznie zmieniany 1 raz.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Spróbuj adres 192.168.0.1 i admin/admin.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Dalej ten sam komunikat
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Robiłeś przywrócenie ustawień domyślnych?
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Ustawienia fabryczne
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Jaki masz system na komputerze?
Czy kartę sieciową (TCP/IP) masz skonfigurowaną zgodnie z zaleceniami Pentagrama - instrukcja str. 10--13 zależnie od systemu.
Powinno to być zrobione przed połączeniem komputera z routerem.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post