Pentagram Cerberus P 6367

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Win 7 x64.Karta ustawiona na automat
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Myślę że to ciężki orzech do zgryzienia.Ja nie bardzo wiem co i jak.Mam prośbę jak byś miał przy okazji jaki namiar lub info odnośnie sterów to byłbym wdzięczny.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Ale stery nie musza miec nic z tym wspolnego jak polaczysz przez Ethernet to pojawia sie dymek o połączeniu albo inny znak w trayu?

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Pisałem już że nie widzi tego sprzętu
Awatar użytkownika
szopen
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 16 lis 2011, 22:25
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: szopen »

może zacznijmy od tego, że routery z definicji NIE POTRZEBUJĄ ŻADNYCH STEROWNIKÓW
tak jest i w wypadku tego modelu
(bo są pewne wyjątki od tej reguły, ale tylko w przypadku routerów posiadających opcję połączenia z komputerem przez USB, a jak już ktoś wspomniał, USB w tym modelu służy wyłącznie do połączenia z modemem GSM)

proponuję takie kroki
start->uruchom->cmd
i w konsoli
ipconfig /all

wyniki możesz zaznaczyć jako tekst (prawy klawisz myszy) i wkleić go do odpowiedzi (najlepiej między tagi [ code ] i [ /code ] oczywiście bez spacji w środku, bo nie zadziałają)

PS osprzętu sieciowego nie widać w menadżerze urządzeń i to jest normalne
Ostatnio zmieniony 02 cze 2015, 19:31 przez szopen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

ssl111 pisze: Pisałem już że nie widzi tego sprzętu
Stary rozumiesz pytanie które zadałem? Jak podlaczysz kabel lan to zwykle jest jakiś dymek w prawym dolnym rogu albo ikony dwóch monitorów lub inne znaki że jest połączenie z routerem, jeśli tego nie ma to np.wymień kabel bo jest uszkodzony jeśli to nie to, to trzeba iść dalej w poszukiwaniu gdzie jest problem. Pytamy po to zeby cię nakierunkowac na źródło problemu, bez dodatkowych informacji to nie pomoże nam tobie pomóc.

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
ssl111
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2015, 12:53
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontakt:

Post autor: ssl111 »

Co napisał szopen.Sorry ale nie mogę skopiować.Mam jakiś chyba problem z winem.Przeinstaluję za kilka chwil i wtedy zobaczę.

Stan nośnika :nośnik odłączony

Do spag.Człowieku nie jestem ułomny.Napisałem że dymka nie ma.KOMP GO NAJWIDOCZNIEJ NIE WIDZI.Dziękuję jeszcze raz za poświęcony mi czas.Problem może mam z systemem.Jak tylko czas pozwoli to zrobię nową instalkę
Pol052
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2017, 11:46
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Pol052 »

Witam wszystkich,

Mam pytanie mam wymienionego tu Pentagrama P6367 z modemem Huawei E3131 i pokazuje mi status modemu jako cały czas Connecting. Czy jest możliwe, że to wina tego, że w miejscu w którym sie znajduje połączenie jest w trybie roamingu ?? tak pokazuje jeśli łącze sie bezpośrednio z programu. Sprawdzałem jeszcze na karcie CP która też chce łączyć sie w roamingu. na karcie abonamentowej z Plusa modem przechodzi na status połączony i interneto normalnie sie pojawia. Czy ktoś spotkał sie z czyms takim ??
spinecki
Często tu zagląda
Posty: 209
Rejestracja: 14 lip 2011, 10:24
Lokalizacja: Warszawa, Praga-Południe
Kontakt:

Post autor: spinecki »

A pin przypadkiem nie jest wlaczony na tej karcie?
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
mMm
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 23 sie 2017, 00:36
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: mMm »

djinformatyk pisze: Ten model ma dosyć częste aktualizacje na stronie Tendy, niestety Pentagram o nim zapomniał. Używam go już jakiś czas i swoje zadanie (czyli udostępnienie netu po WiFi), spełnia w 100%. Ma pewne niedociągnięcia, głównym jak dla mnie jest brak wskaźnika sygnału, ale tez nie jest to produkt tragiczny :) .  
Witam.
Myślę, że warto sprostować informacje o braku oprogramowania na stronie firmy Pentagram.
Aktualnie są tam dwie wersje softu dla tego routera:
P6367_v3.35.15_SPI_PEN_EN_LTE.zip - Wersja 3.35.15
P6367_V3.33.05_PEN01.zip - Wersja 3.33.05

Nie wiem czy mogę wklejać link, żeby mój post nie został potraktowany jako spam. Do strony pentagram pl wystarczy dopisać:
/p6367

Ktoś już może testował tę nowszą wersję? Jakie są korzyści ze zmiany na nią?
Szkoda, że producenci urządzeń tak niechętnie piszą changelogi, z chęcią bym poczytał.

Pozdrawiam.
M
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post