modem zte mf631

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
kropinho
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 22 maja 2014, 03:20
Lokalizacja: Bestwina
Kontakt:

Post autor: kropinho »

Witam. A ja mam zte mf63 z T-MOBILE i ladnie się laczy z laptopem ,ale brak sieci nie ma internetu ! Choć na routerze wszystko ok,zasieg 3g jest, roaming jest ! Cos moze trzeba na laptopie ustawić? A moze jest blokada sim ?

poszło z mego galaxy s II ...
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 07:16 przez kropinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Pojawia ci się captcha?
Pomogłem? Daj +
Awatar użytkownika
kropinho
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 22 maja 2014, 03:20
Lokalizacja: Bestwina
Kontakt:

Post autor: kropinho »

No właśnie nie :s może trzeba cos w laptopie ustawić ? Jakby co to mam windows 7 ultimate.

poszło z mego galaxy s II ...
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Masz mf 63 czy mf 631? Bo wątek jest o modemie a mf 63 to router mobilny.
Jeśli mf63 to apn masz wpisany? Na laptopie to tylko haslo wpisujesz do połączenia wifi

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 08:40 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kropinho
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 22 maja 2014, 03:20
Lokalizacja: Bestwina
Kontakt:

Post autor: kropinho »

mf 63 mam. I hasło z routera wpisałem na laotopie i połączyło router z laotopem ale sieci i tak nie ma! I z netem nie laczy.A to apn trzeba gdzieś wpisać ? A jest mozliwe ze jest na nim blokada sim ?

poszło z mego galaxy s II ...
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Wątek do podzielenia - MF631 nie ma związku z MF63. Żadnego.
A urządzenie do Aero2 trzeba najpierw skonfigurować - dodać APN i zezwolić na roaming.
Awatar użytkownika
kropinho
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 22 maja 2014, 03:20
Lokalizacja: Bestwina
Kontakt:

Post autor: kropinho »

To proszę podzielić wątek.I prosze powiedziec jak mam to skonfigurować i gdzie ten APN WPISAĆ ? Roaming zezwolenie jest.

poszło z mego galaxy s II ...
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

W ustawieniach są profile połączeń - dodać nowy, nazwać, wpisać APN "darmowy", zapisać i ustawić jako domyślny.
Awatar użytkownika
kropinho
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 22 maja 2014, 03:20
Lokalizacja: Bestwina
Kontakt:

Post autor: kropinho »

Ok,będę próbował ;)

poszło z mego galaxy s II ...
forlorn_hope
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 11 gru 2014, 03:30
Lokalizacja: Koźmin Wlkp.
Kontakt:

Post autor: forlorn_hope »

Właśnie (tydzień temu) otrzymałem kartę BDI. Mam modem ZTE MF 631 po iPlusie i zapewniono mnie że nie ma SIM-locka i pracuje we wszystkich zakresach (także UMTS900).
Na razie nie udało mi się uruchomić połączenia - proszę o poradę!
Mam Windows 7 x64 legalny i w miarę aktualny. Do obsługi urządenia użyłem iPlus Managera oraz top_netinfo z kilkunastoma wariantami ustawień. Bez dobrego skutku.
Podpiąłem modem pod Ubuntu, też nie działa. Tzn. nie można korzystać z netu ale w tabelkach w każdym z programów ładnie jest napisane że wysyła i pobiera dane do obsługi połączenia. Pojawiają się błędy 619 i 628 (oprócz zwykłego 692 który jest normalnością) - czy to znaczy że jestem rozłączany zewnętrznie - nie mam uprawnień?
W normalnym telefonie widać że karta zostala włożona ale nie rejestruje jej do żadnej sieci - po ręczny wybraniu Aero2 wyświetla komunikat że "Nie udało się zarejestrować".
Czy jedynym wyjściem jest odesłanie karty do sprawdzenia czy też mogę jeszcze czegoś próbować?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post