modem zte mf631

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Jaki kolor ma dioda? Simlocka sprawdz programem dc unlocker. Wtedy wyświetli ci czy jest
Jedyny potwierdzony mf631 dzialajacym z aero jest ten z Play. Ja mialem z BT i nie działał.

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Ostatnio zmieniony 11 gru 2014, 08:54 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
forlorn_hope
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 11 gru 2014, 03:30
Lokalizacja: Koźmin Wlkp.
Kontakt:

Post autor: forlorn_hope »

spag pisze: Jaki kolor ma dioda?

Czerwony niestety. Ale bez Sim-locka ("SIM Lock status: unlocked" w dc-unlocker). Więc jeśli w tej sprawie mowili prawdę w Plusie to może w innych też?
Znalazłem do-bólu-nic-nie-mówiącą instrukcję, jest tam tylko że jest "karta transmisji danych HSUPA".
fly0
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 27 lis 2014, 13:45
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Post autor: fly0 »

Witam
posiadam modem zte mf631 i mam problem opisałem go w innym poście -->http://aero2forum.pl/temat-e3131-z-play-problem

może ktoś pomoże

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 gru 2014, 16:28 przez fly0, łącznie zmieniany 1 raz.
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Objawy jakie tam opisałeś są obiecujące (niebieska dioda, symbole). Sądzę, że reszta to sprawa ustawień specyficznych dla Twojego modemu.
Przeanalizuj ustawienia które podałem dla Huawei E3131s-2. Modemy ZTE mają specyficzne komendy AT. Ale te na zakładce Ustawienia (APN, numer telefonu i polecenie inicjujące są takie same). Popatrz gdzie są ptaszki i kropy.
Jeśli chodzi o wybór portu do komunikacji z modemem to może tę informację poda ktoś kto uzyskał połączenie.
Używaj albo Play_Online albo TNI - nie możesz mieć włączonych obu jednocześnie.
W menedżerze urządzeń modem jest widoczny i sterowniki zainstalowane?
Jaka nazwa modemu się wyświetla?
Co masz widoczne w pozycji Porty (COM i LPT)? Czy któraś z pozycji jest zgodna z pozycją/pozycjami które przytoczyłeś?
Port ZTE NMEA Device (COM5)
Modem ZTE Proprietary USB Modem
Port ZTE Diagnostics Interface (COM7)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2014, 19:31 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

A z jaka karta sprawdzasz? Jeśli z plus w modemie z tej sieci to zawsze pokaze unlocked

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
fly0
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 27 lis 2014, 13:45
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Post autor: fly0 »

Witam
w menadżerze urządzeń widnieje ZTE Diagnostic Interface COM7 i ZTE NMEA Device COM5

w tni wybrałem port ZTE NMEA Device com5, zasięg jest
w zakładce połączenie w oknie modem pisze błąd nie znaleziono w systemie tego modemu

kartę mam aero2
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Nie sugeruj się że zasięg jest w tni nie na on nic wspólnego z aero jeśli ci się nie wyświetli nazwa sieci w tni

Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post