Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
motke
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 01 cze 2012, 12:42
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: motke »

Sposób opisany przez simon_great działa na kablu jak i przez wi-fi (po przeczytaniu instrukcji obsługi modemu :) )
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 12:50 przez motke, łącznie zmieniany 1 raz.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Mam mały problem, komunikat brak usług ale modem e586 - podobno w standardzie obsługuje aero2. Oczywiście z play'a.

Skonfigurowałem go tak:

Obrazek

Co robię źle?
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Numer dostępu do sieci: *99***1#
APN: Dynamiczny
Adres IP : Dynamiczny
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

już mi działa ;) pokazuje słaby zasięg ;f u dziewczyny tak konfigurowałem na e173-u2 i zero problemów. Może oni coś robią dzisiaj / mają awarię?
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Awarie się zdarzają, a także przeciążenia sieci.
Jeśli problem, nadal będzie występował, napisz maila bok@aero2.pl.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

jednak znów to samo ;/ brak usług - mail napisany, sprawdzę czy tak jest w innej lokalizacji. A i numeru telefonu nie da się w tym modemie zmienić ;)
Obrazek Obrazek
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Czy warto zmieniać firmware na oryginalne od huawei? Numerki są niższe - a router kupiłem sobie, i się zastanawiam. Chyba, że się w ogóle nie da, ale wtedy dlaczego producent nie opublikuje oficjalnego FW z nowszej wersji? Piszę oczywiście o e5832, bo dokupiłem drugie urządzenie ;)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2012, 12:22 przez grzech1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Warto, gdyż jest najnowsze i dopracowane pod konkretny model.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Ale jak firmware ma niższe cyfry tzn. 676.11.00.20.112sp05 a play 676.11.79.02.113sp01 i nawet jeśli by śmigało to od huawei FW będzie PL?
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Gdy ma wyższe cyfry, to jest nowsze i działa jak należy.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post