Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

No tak, ale wyżej piszesz mi - że warto zmienić na oryginalne od huawei bo jest dopracowane. A niżej, napisałeś - że jeśli play ma wyższe cyfry to jest nowszy i działa jak należy. Nie rozumiem.
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Czy od Huawei czy od Play nie ma różnicy, im nowsze Firmware (wyższa numeracja) tym lepiej chodzi modem.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 11:25 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

I teraz rozumiem. Dziwi mnie tylko, że huawei nie wydaje softów nie brandowanych w nowszych wersjach. Dziwna jest polityka tej firmy.

Tapnięte z Wildfire S
Obrazek Obrazek
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Zacząłem walczyć z tym e5832. Ustawiłem dobrze APNy, tryb działania sieci - wszystkie. A i tak nie chciał się połączyć.

Pozostają dwie rzeczy - simlock (który nie wiem jak się objawia i czy w ogóle kiedyś były w play'u) albo jak zwykle w cze-wie, brak zasięgu. Co ciekawe router ma wgrane oryginalne firmware huawei (został zakupiony w październiku 2010) a nie brandowane na play'a
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Nie ma innego wytłumaczenia, jak brak wymaganej Kategorii 10.
Urządzenie jest niezgodne i nie zadziała.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

To czemu ten sam sim działa na e173u-2?

Tapnięte z Wildfire S
Obrazek Obrazek
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Czytałem to, ale ludziom z tematu działa bez problemu. Dla mnie tp sim-lock, brak zasięgu lub firmware. Nie chce zmieniać na nowsze od huawei, bo nie wiem czy będzie w nim j. Polski.

Tapnięte z Wildfire S
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

To masz tylko opcję, wgrania Firmware od Huawei i sprawdzenia czy działa.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 16:46 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Dobra, zrobiłem w swoim życiu pierwszego brick'a. Dobrze, że mam router na gwarancji. Skończyło się na wyczyszczeniu firmware i wyłączeniu download mode.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post