Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
daniellor
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 07 sie 2012, 12:40
Lokalizacja: Jelenia Góra
Kontakt:

Post autor: daniellor »

Witam

Znalazłem sie na tym forum ponieważ mam problem z podłączeniem sie do aero2.
Posiadam modem jak w temacie z sieci play na abonament. Jestem z Jeleniej Góry i widze, że zasięg jest. Czytałem ten wątek oraz na innych stronach i nic nie pomaga. Instalowałem tez różne wersje top netinfo i ustawiałem zgodnie z zaleceniami i nadal lampka jest czerwona. Nastepnie zmienilem firmware na polecane i zmiana była tylko na migajaca lampke czerwona. Zdaje sobie sprawe, że niektórych może denerwować powtarzanie tego samego jak skonfigurować ale może znajdzie sie cierpliwy i mi pomoże.

pozdrawiam
eclip
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 06 gru 2011, 10:21
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: eclip »

Witam,
Jest jakaś metoda na nowa kartę aero ?
Wykrywa ze jest w roamingu i trzeba się logować do routera i akceptować połączenie w roamingu.
Pzdr
Raider0001
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 21:08
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Post autor: Raider0001 »

Na nowej sim karcie tej co działa od 01.10.2012 trzeba po włączeniu modemu przytrzymać klawisz sieci czyli ten globusik i wtedy połączy się w roamingu - zamigota dioda sieci M na niebiesko i po chwili ustanowi połączenie i będzie spowrotem zielona
Ostatnio zmieniony 06 paź 2012, 12:10 przez Raider0001, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin_online
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 13 paź 2012, 21:26
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Post autor: marcin_online »

A co zrobić żeby jak na poprzedniej karcie wznawiał połaczenie? uciażliwe jest co godzine wciskac przycisk na modemie..
czesiek99
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 01 lis 2012, 10:56
Lokalizacja: Rze/Krk
Kontakt:

Post autor: czesiek99 »

Witam. Istnieje zautomatyzowane połączenie się co godzinę (żeby nie klikać co 60 minut)??
marcel
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 29 sty 2013, 14:11
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: marcel »

Witam
Posiadam E5832 z firmware 676.11.79.02.113sp01 i modem po dwóch tygodniach użytkowania z kartą aero2 przestał się łączyć z siecią. Wszystko jest prawidłowo do momentu kliknięcia przycisku połącz lub przycisku na modemie. Urządzenie próbuje się połączyć z siecią i wyskakuje komunikat "Połączenie zakończone". Dodam, że dzieje się tak na dwóch kartach aero2. Na karcie PLAY jest ok. Wszystkie karty po włożeniu do telefonu LG GT540 pracują prawidłowo. Na modemie z kartą aero2 jest zasięg, pali się kontrolka roamingu, jednak modem nie chce się łączyć. Myślę, żeby go zanieść do Playa na gwarancję. Tylko, że modem z kartą play działa prawidłowo. Problem jest z kartami aero2. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

A próbowałeś zrobić zgodę na łączenie się w raomingu?
Obrazek Obrazek
marcel
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 29 sty 2013, 14:11
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: marcel »

Po podłączeniu kablem USB w aplikacji Play Online wykrywa zasięg WCDMA Plus(Roaming), poziom sygnału ponad 90%. Wg mnie to może być zły firmware. Tylko dlaczego wcześniej było ok a teraz się nie łączy?
fistal
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 01 kwie 2014, 08:30
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Post autor: fistal »

Witam

Mam modem E5832 z francuskiego orange i nie mogę go skonfigurować. Generalnie nie wykrywa karty Aero2 co prawdopodobnie jest związane z zablokowanym modemem.
Wgrałem firmware Netvigator ale niestety dalej nie widzi karty SIM.
Czy wiadomo jak odblokować ten modem pod karte Aero2?
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Podłącz do topnetinfo i wejdź ustawienia zaptaszkuj opcje pod portem jak wywali blad to wybierz inny port listy dalej komendy at i huawei lista trybów w których pracuje modem wklej tutaj to co się wyświetli

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post