Białystok a dokładnie Grabówka

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
damianaleks
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 16 gru 2011, 19:51
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: damianaleks »

it2000 czy wiesz w jakiej odległości masz nadajnik?
dziungwaj
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 02 sty 2012, 20:41
Lokalizacja: Grabówka
Kontakt:

Post autor: dziungwaj »

A czy ktoś wie gdzie w Białymstoku i okolicy są nadajniki? Na pierwszej stronie dostałem linka do stronki tam wyswietla pare np.na 900mhz hsdpa jest na słonimskiej. Wszystkie sieci o tej samej czestotliwosci korzystaja ze wspólnych btsów??
damianaleks
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 16 gru 2011, 19:51
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: damianaleks »

http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/53.141279511165514,23.189735412597656/z/12
W filtr sieci wybierz Aero2
Te nadajniki są własnością Aero2 więc zasięg z nich złapiesz na pewno.. Co do innych operatorów to jakiś czas temu było coś z Plusem, niektórzy mogli się zalogować się di sieci za pomocą nadajników Plusa.
it2000
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 29 gru 2011, 13:04
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: it2000 »

nie mam pojecia.
damianaleks
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 16 gru 2011, 19:51
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: damianaleks »

ale fajnie, przed chwilą kupiłem obok domu w play modem huawei173-u2 a już śmiga :D :D
korzystam z aplikacji Play Online dołączonej do modemu, zrobiłem tak jak w tym poradniku: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html
śmiga prędkość jak trzeba przy jednej kresce zasięgu :) zobaczymy wieczorem
aaa lokalizacja: Białystok - Jaroszówka
Ostatnio zmieniony 10 sty 2012, 11:37 przez damianaleks, łącznie zmieniany 1 raz.
dziungwaj
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 02 sty 2012, 20:41
Lokalizacja: Grabówka
Kontakt:

Post autor: dziungwaj »

U mnie też śmiga na mr3420+e173+antenka pokojowa dookólna=25-35% zasiegu.
Od paru dni działa bez zwiech
dolceta
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 05 cze 2012, 12:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: dolceta »

Witam!

Panowie mieszkam na Pietkiewicza, mieszkanie od strony nadajnika w Fastach. Żebym wiedział jak wygląda pewnie bym go dostrzegł okiem.
Obrazek
Powinno isc bez zastrzeżeń? Podpowiedzcie jaki kupić modem.
Laptop HP 620 z kartą sieciową Realtek RTL8102E/RTL8103E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.20).
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 12:33 przez dolceta, łącznie zmieniany 1 raz.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Powinno pójść bez problemu.
Modem pierwszy lepszy, zgodny i najtańszy Huawei E3131.
dolceta
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 05 cze 2012, 12:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: dolceta »

Powiedz mi czy ma cos do rzeczy modem ze zdjetym simlockiem? Juz tak w przyszłość patrzeć. Czy Huawei E3131 ma?
Co powiesz o Modemie Huawei 173-u2 NOWY bo jest do kupienia bez Simlocka i z Gwarancja za 20zł mniej niż E3131.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 13:03 przez dolceta, łącznie zmieniany 1 raz.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Ma do rzeczy, jak np: jest simlock na sieć Play, to żadna inna karta nie zadziała.
E3131 nie ma simlocka, modem w zestawie Play Online na Kartę za 129 zł.
Nie bierz E173u-2, nie zbawi cię 20 zł, a modem będziesz miał już zgodny na lata z prędkością 21,6/5,76 Mb/s.
Także optymalny wybór, to Huawei E3131.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 13:31 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ