Brak dostępu do internetu

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
aeroflash
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 03 mar 2012, 00:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aeroflash »

juz doszedlem o co chodzi, w modemie HUAWEI E398 aby dzialal z aero nalezy wymusic czestotliwosc pracy 900 Mhz aby dioda migala na niebiesko co sygnalizuje HSDPA+, czyli taka, ktora obsluguje aero2.
nie wiem jak z innymi modemami, ktore zaleca aero2 sa one automatyczne nastawione na te czestotliwosc 900 czy tez nalezy jakos wymuszac te prace, ale aby dalej sie laczyc z netem nie pozreba zadnych dodatkowych programow a wystarczy konfiguracja polaczenia w Windowsie.
tps4
Często tu zagląda
Posty: 25
Rejestracja: 18 lut 2012, 17:31
Lokalizacja: Mysłowice
Kontakt:

Post autor: tps4 »

aeroflash pisze: juz doszedlem o co chodzi, w modemie HUAWEI E398 aby dzialal z aero nalezy wymusic czestotliwosc pracy 900 Mhz aby dioda migala na niebiesko co sygnalizuje HSDPA+, czyli taka, ktora obsluguje aero2.
nie wiem jak z innymi modemami, ktore zaleca aero2 sa one automatyczne nastawione na te czestotliwosc 900 czy tez nalezy jakos wymuszac te prace, ale aby dalej sie laczyc z netem nie pozreba zadnych dodatkowych programow a wystarczy konfiguracja polaczenia w Windowsie.
No fajnie, że działa, tyle, że wymuszania pracy na 900 MHz to podstawowa sprawa od której w ogóle zaczynamy zabawę, w przypadku gdy nam modem nie chce działać.
Jest to tak oczywiste, że nawet jak widać nikomu nie przyszło napisać to w tym wątku.
aeroflash
Początkujący forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 03 mar 2012, 00:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aeroflash »

ale czy kazdy modem nalezy tak wymuszac czy np. te modele, ktore zaleca AERO2 nie wymagaja takiego wymuszania?

Inna sprawa powiedzcie mi jakimi programami wymuszacie na modemie prace na 900 MHz. Chcialbym to tak skonfigurowac na tych modemach, ktore tego wymagaja aby bylo to robione automatycznie, takze jakis program do tego jest dobry, ktory mozna skonfigurowac i przez niego laczyc sie z netem tak jak w Mobile Partner?

Teraz wymusilem to poprzez TopNetinfo, a lacze sie poprzez standardowoa usluge polaczenia dostepna w Windows 7, jednak ten programik TopNetinfo nie za bardzo mi sie widzi w uzytkowaniu, takze napiszcie jak robicie raz taka potrzebna konfiguracje i w czym, a potem juz laczy z automatu?
cacum3
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 21 kwie 2012, 16:32
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: cacum3 »

Czołem,
Szukam opisu, jak krok po kroku ustawić modem Huawei e398 (z Plusa) na 900 Mhza, żeby działał z Aero2. W sieci nie mogę znaleźć. Mobile Partner opcji takiej nie posiada. Proszę o pomoc!
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

A po co chcesz wymuszać UMTS 900 MHz? Ten modem sam znajdzie tę sieć bez specjalnych zabiegów.
krzys80
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 10 wrz 2012, 19:31
Lokalizacja: grudziądz
Kontakt:

Post autor: krzys80 »

Odkąd zainstalowałem services pack 2 w swoim systemie mobile partner wykazuje przy pobieraniu 0.00 tzn przez kilka minut an początku połączenia działa potem spada do 0.00 i nie mogę korzystać z netu. Prz wysyłaniu pokazują się jakieś wartości, przy pobieraniu 0.00. Cały czas chodziło wszystko ok. Czy to przez instalację services pack 2 mogło coś nawalić jak to naprawić. Jak usunąć services pack 2?
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Chyba Ci chodzi o service pack 2. Ogólnie, podstawowa zasada - instaluje się go na czysty system, a najlepiej wgrać system który ma już go dogranego. Nie powinno wpłynąć, ale wszystko jest możliwe. Polecam zrobienie formata ;)
Obrazek Obrazek
krzys80
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 10 wrz 2012, 19:31
Lokalizacja: grudziądz
Kontakt:

Post autor: krzys80 »

Dzięki za sugestie i podpowiedź. Chyba będę musiał zrobić formata :)
Czy ktoś z Grudziądza używający areo 2 ma może ostatnio zanik usługi?
Czy mogli mnie osobiście zablokować?
trev79
Często tu zagląda
Posty: 34
Rejestracja: 09 sty 2012, 00:35
Lokalizacja: KRA
Kontakt:

Post autor: trev79 »

grzech1991 pisze: Chyba Ci chodzi o service pack 2. Ogólnie, podstawowa zasada - instaluje się go na czysty system, a najlepiej wgrać system który ma już go dogranego. Nie powinno wpłynąć, ale wszystko jest możliwe. Polecam zrobienie formata ;)
..albo wymiane zasilacza na markowy :P
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Zapomniałem dodać, że jest już SP3 dla windowsa XP - i tym warto się zainteresować (posiada aktualizacje z SP1 i SP2). Jeszcze żyje czasami SP1 i SP2...
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post