Huawei ideos s7 slim

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
pinacolada blada
Często tu zagląda
Posty: 43
Rejestracja: 08 paź 2012, 23:50
Lokalizacja: Ruski bród
Kontakt:

Post autor: pinacolada blada »

mikolajku wydaje mi się ze to ty nie wiesz o co chodzi, jak masz tablet z wewnetrzym modemm to tylko karte musisz wlozyc.
Jak masz sam tablet do którego należy wpiac modem, a android na twoim tablecie go nie obsluguje to niestety z takim podejściem do tematu nic nie zdziałasz.
Nie wystarczy tylko sciagnac aplikacji, trzeba trochę pomyslec i dlatego podalem sposób który ludziom pozwala odpalić praktycznie na każdym tablecie internet z modemu 3G.

A TY Nemo znow swoje, powiedz jaki jest sens tworzyć na androida instrukcje instalacji modemu w dla każdego tabletu z osobna jaki został wyprodukowany.
Jest prosty schemat instalacji sterowikow do modemu na androidzie i to ten jeden uniwersalny zastepuje tysiące innych instrukcji.

A ty mikolaj musiales instalować jakas aplikacje aby dodac apn, wystarczylo edytować jeden pliczek i dodac wpis dla aero. Osmieszyles się ta swoja wiedza, której nie posiadasz.
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Pinacolada blada nie podałeś żadnego sposobu. Pokazałeś tylko, że znasz lmgtfy.com, w którym wpisałeś zapytanie i tyle.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

pinacolada blada pisze: A TY Nemo znow swoje, powiedz jaki jest sens tworzyć na androida instrukcje instalacji modemu w dla każdego tabletu z osobna jaki został wyprodukowany.
Dalej nie wiesz o czym rozmawiasz :)
ideos Slim ma wbudowany modem 3G wiec po co wyszukiwac w Google metody instalacji niepotrzebnych modemow USB ?
I nie w kazdy wbudowany w tablet modem wystarczy wlozyc karte Aero2 i juz dziala :)
Niektore nie dzialaja za Aero2, a te ktore dzialaja zwykle tez trzeba zmusic :)
Zazwyczaj trzeba skonfigurowac APN a nie kazda wersja androida robi to w sposob oczywisty a czesto i tego malo i trzeba jeszcze nakazac odpowiednia czestotliwosc i roaming.
Pokazales ze umiesz szukac w Google, nie pokazales jak szukac bardzo konkretnego problemu i tyle.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 20:37 przez cpt. Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
mikolajpn
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 26 paź 2012, 21:02
Lokalizacja: Wawa
Kontakt:

Post autor: mikolajpn »

W moim ideosie i nie tylko w moim bo problem już się pojawiał, nie można w sposób oczywisty dodać APN gdyż występuje jakiś bład i nie ma opcji dodawania APN Kiedy włożyłem kartę Orange odrazu się APN dodały. Trzeba się posłużyć odpowiednią aplikacją.

Pinacolada. Pochwaliłaś się że znasz lmgtfy.com bo pewnie ostatnio u ciebie w gimnazjum ci kolega na informatyce pokazał.

Szkoda że nie ma aplikacji która na stronach WWW rozpoznawałaby ludzi którym internet szkodzi i muszą wywyższając się na forach jacy to oni są "intelygentni" i co to oni nie wiedzą.

Gdzie ja nie byłem i co nie robiłem. Ośmieszasz się koleżanko... Smutne.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 21:54 przez mikolajpn, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post