Wybór modemu

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
qwerty
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 22 paź 2011, 21:11
Lokalizacja: B-stok
Kontakt:

Post autor: qwerty »

Listę widziałem - dzięki niej kupiłem E169. Myślałem, że są modemy o wiele tańsze, niż wspomniane i nie uwzględnione w liście.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Jednak trochę czasu poświęciłem na przygotowanie tej listy :)
Szymon_Zy
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 07 paź 2011, 18:25
Lokalizacja: Biała Górna
Kontakt:

Post autor: Szymon_Zy »

Ja pracuję na Optionie (po bojach działa) ale IMHO Aero2 nie zablokuje wolniejszych modemów. IMHO wystarczy modem UMTS bez HSPA, dlaczego? Bo wszystkie modemy HSPA przy braku zasięgu i tak przełączają się w tryb UMTS. Wobec tego blokując wolniejsze kategorie trzeba zablokować również modemy kategorii 10, które są na granicy zasięgu.
Lolek02
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2011, 16:35
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: Lolek02 »

Hey,

Ten osobnik na allegro ma ciekawe modemy do AERo w cenie 110-150zł. Nie promuje i nie mam od neigo zyskówXD. Jeszcze nic nei kupiłem(posiadam karte) zastanawiam się jaki modem czy od nego czy od kogos innego jest najsensowniejszym rozwiązaniem..........

Macie jakeis pomyłsy podpowiedzi?

Jakich modemów używacie?
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Ja używam Huawei E353u-2 za 209 zł z Play + Cybertech 17 dBi, ping mam zawsze poniżej ~ 80 ms.
Lolek02
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2011, 16:35
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: Lolek02 »

Hey,

Zakupiłem modem HUIWEI e 180 jest z plusa ale ze zdjetym fabrycznie simlockiem.

Nic nie moge na nim działać/robić.

Podppowie mi ktoś jak to opanować móc nanim uytkować? trzeba jakies oprogramowanie wgrac czy co?

kontakt : tutaj :D gg2156701 email krzysztof.02@onet.eu
raf77
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 13 lut 2012, 17:47
Lokalizacja: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: raf77 »

jakubd pisze: Zgodnie z listą:
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html
do wyboru masz dwa:
OPTION Expres 441 - ekstremalnie rzadki
Sierra Wireless AirCard 503 - za jedynie 800 PLN

Innych w zasadzie nie wyprodukowano.
Witam,
podepnę się pod wątek bo szukam modemu na expresscard, czy coś się ostatnio zmieniło? Sierra jest strasznie droga, dlaczego?
Wracając do meritum sprawy to czy przykładowo ten modem działa z aero?
http://allegro.pl/option-express-7-2-modem-expresscard-7-2-i2106850129.html
marekf
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 09 gru 2011, 22:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: marekf »

Ten modem nie ma UMTS 900 i nie zadziała.
raf77
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 13 lut 2012, 17:47
Lokalizacja: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: raf77 »

Dzięki za info :)
niestety w kwestii modemów nie mam dużej wiedzy.
Możesz polecić coś na expresscard?
marekf
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 09 gru 2011, 22:58
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: marekf »

Niestety również nie mam wiedzy :(
Jeśli chodzi o ten modem co podałeś to po prostu wynika to ze specyfikacji.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post