Wybór modemu

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
matti05
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2011, 21:48
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: matti05 »

Posiadam obecnie modem Sierra 307, jednak w miejscu, w którym potrzebuje skorzystać z aero2 jest dość słaby sygnał. Udaje mi się go złapać jedynie w jednym miejscu i nie jest to komfortowe. Jaki modem ma silniejszą antenę wewnętrzną od tego, który mam teraz? Zmieni coś w ogóle zakup innego modemu czy tylko antena zewnętrzna mogłaby poprawić sytuację?
p4trykx
Często tu zagląda
Posty: 49
Rejestracja: 30 wrz 2011, 08:12
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: p4trykx »

Ja mam Hauwei e173-e2 i SW 307 i u mnie przy 30% zasięgu jest tak samo. Wydaje mi się, że cudów nie będzie raczej modemy mają podobne anteny wewnętrzne.
stultus
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:28
Lokalizacja: milicz
Kontakt:

Post autor: stultus »

czy aero2 z tym modem z aukcji bedzie działać
http://allegro.pl/show_item.php?item=2220782608
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Kupisz od gościa i sprawdzisz - jak nie będzie działać, to zwrócisz - bo człowiek gwarantuje zgodność...
stultus
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:28
Lokalizacja: milicz
Kontakt:

Post autor: stultus »

oki dam znac jak przyjdzie
stultus
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:28
Lokalizacja: milicz
Kontakt:

Post autor: stultus »

mam modem ale chyba nie chodzi
mam win7 starter na netbooku i nie chce mi sie połączyć aha mam HUAWEI E1752
stultus
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:28
Lokalizacja: milicz
Kontakt:

Post autor: stultus »

działa modem z orage free ale juz z aero2 nie boje sie ze sprzedawca mnie oszukał
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

A jesteś w zasięgu potwierdzonym innym urządzeniem?
stultus
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:28
Lokalizacja: milicz
Kontakt:

Post autor: stultus »

juz działa ;-)
tomoff
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 02 wrz 2012, 11:43
Lokalizacja: czewa
Kontakt:

Post autor: tomoff »

witam,
czy orietuje sie ktos czy modem sierra wireless aircard 503 bedzie nadal dzialal z tymi nowymi kartami ktore beda aktywne od dnia 01 października 2012r.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post