Wybór modemu

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
noss
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2012, 09:39
Lokalizacja: Błonie
Kontakt:

Post autor: noss »

Witam,
Posiadam modem Huawei E1752. Do końca września Internet działał zgodnie z danymi Aero, natomiast po wymianie kart, znacząco spadł zasięg, zaczęły się duże problemy z podłączeniem do sieci, a nawet bardzo często brak możliwości. Dioda na modemie miga w kolorze zielonym, tylko czasem przełącza się na niebieski. Jeżeli nawet już uda się połączyć to po kilku minutach łączność się zrywa.
Czy może ktoś mi pomóc? Może problem w jakiś ustawieniach?
niestety zupełnie się na tym nie znam. Modem łączy się przez Mobil Partner.
Pozdrawiam
MArcin
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Program to Mobile Partner.

Nic dziwnego, sieć jest obciążona abonamentami plusa. Pozostaje użycie zewnętrznej anteny.
Obrazek Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

I stało się, po roku używania Huawei E353u-2, wyleciała blaszka i plastik z wejścia antenowego.

Teraz jadę bez anteny, prawie 20% mam, a miałem 45%.
a14122011
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 15 cze 2012, 19:38
Lokalizacja: Janów Lubelski
Kontakt:

Post autor: a14122011 »

Czy na MF 669 będzie działać z karta aero2 niepodlegającą wymianie, bo na e3131 nie działa i w tym samym miejscu na Nokia 500/lumka 710 działa bez problemu?
kop524
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 01 sty 2013, 14:14
Lokalizacja: łódź
Kontakt:

Post autor: kop524 »

Jaki modem z wbudowanym routerem polecacie do Aero2???cena do 250-300zł tak aby mógł pracować na akumulatorku np. w kieszeni.
Awatar użytkownika
greg79
Często tu zagląda
Posty: 206
Rejestracja: 09 lis 2012, 08:51
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: greg79 »

kop524 pisze: Jaki modem z wbudowanym routerem polecacie do Aero2???cena do 250-300zł tak aby mógł pracować na akumulatorku np. w kieszeni.
Osobiście polecam Huawei E586Bs-2, 21,6 Mbps DL , 5.76 Mbps UL.

Na zasilaniu z akumulatora działa 7 godzin (w moim przypadku rozsyłając internet do 2 urządzeń: dane do AM'Traffic oraz laptop), ładowanie trwa 2 godziny (przy ładowarce o prądzie wyjściowym 700 mA). Automatycznie wyłączy WiFi po zaprzestaniu korzystania z internetu dzięki czemu przejdzie w stan czuwania i zwiększy czas działania urządzenia - możliwe przedziały czasowe to 10, 20, 30 minut. Można pracować w domu z podłączoną ładowarką i nie szkodzi to wbudowanemu akumulatorowi. Zasięg realny to 15 metrów (nawet jeśli jest w samochodzie przy szybie). Można korzystać z Aero2 będąc nawet 15 KM od nadajnika. W moim podpisie jest post na którym prezentuję gdzie rzeczywiście działa Aero2 i testy odbywają się przez wspomniany router Huawei E586Bs-2.

W sklepie cena nawet 500 zł:
http://www.wel.com.pl/p/pl/420/huawei+e586bs-2.html

Na allegro już za 300 zł:
http://allegro.pl/modem-router-huawei-e586bs-2-gw-sklep-krakow-i2885407853.html
Ostatnio zmieniony 01 sty 2013, 17:27 przez greg79, łącznie zmieniany 1 raz.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

ZTE mf60 z zaktualizowanym firmware, e586 lub e587. Co preferujesz, miałem styczność z serwisem huawei - jest bardzo dobry.
Obrazek Obrazek
pawel-foto
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 18 lut 2013, 19:05
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: pawel-foto »

Witam. Wprawdzie to nie ten dział na przywitanie ale jako, że to mój pierwszy post wypada się przywitać. Zamierzam zaopatrzyć się w kartę aero2 i chciałbym się poradzić jaki modem i antenę wybrać. Modem będzie służył jedynie w czasie wyjazdów typu wakacje, wyjazd plenerowy foto itp. dlatego szybkość działania nie jest priorytetem a zależy mi na zasięgu zestawu.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Ja preferuje E585 ale teraz juz go trudno dostac, zatem trzeba brac to co poleca grzech1991
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
henio
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 23 lip 2013, 17:58
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: henio »

Informuję, że modem ZTE MF195 od T-Mobile działa z AERO2. Wystarczy w Internet Managerze dodać nowy profil i go skonfigurować.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post