Wybór modemu

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

cpt. Nemo pisze: Ja preferuje E585 ale teraz juz go trudno dostac, zatem trzeba brac to co poleca grzech1991
E tam jest pare http://allegro.pl/listing/listing.php?selected_country=1&description=1&string=huawei+E585


Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Nament
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 09 lis 2013, 15:52
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Nament »

Witam... już mi ręce opadają, gdy staram się wcielić kolejną złotą radę "jak uruchomić Aero2 z modemem ZTE MF195 na laptopie z Win7"... więc odinstalowałem wszystkie programy Blueconnect i zainstalowałem Internet Manager współpracujący z ww. modemem... uruchomiłem CCleaner, aby wyczyścić z tzw. śmieci... oczywiście mam wpisany odpowiedni nr i adnotacje "darmowy" wpisaną gdzie trzeba i... zasięg jest (mój znajomy w tym samym miejscu ma na tablecie pełen zasięg), pali się czerwona lampka i wciąż nie widnieje przycisk "połącz", a do tego skanowanie "kręci się w kółko" i nic... pomóżcie proszę... kartę mam od około 3 tygodni w pracy i nie mogę użytkować - masakra :(
... no i chciałbym zaznaczyć, iż nie jestem rekinem informatyki, ale podstawowe zwroty i czynności potrafię opanować... z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki... PS. Modem ZTE MF 195 jest z T-mobile!
Ostatnio zmieniony 09 lis 2013, 18:59 przez Nament, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

MF190 jest niezgodny z Aero2.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, 16:36 przez spinecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Nament
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 09 lis 2013, 15:52
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Nament »

może ktoś używa aero2 z modemem ZTE MF 195 na systemie Windows 7? jakieś instrukcje/sugestie w kwestii prawidłowego funkcjonowania? nie mogę się połączyć (brak "połącz") oraz niekończące się "skanowanie"... ręce opadają... zasięg ukazuje prawie pełen...
... mam jeszcze pytanie czy kartę należy aktywować... może jakieś procedury aktywacji pominąłem :(
PS. Jestem w stanie na terenie Poznania, Piły, Szamotuł lub okolic podjechać do jakiegoś specjalisty, który będzie w stanie pomóc mi aktywować internet...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2013, 09:29 przez Nament, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

ja w drugim wątku - wyjdź z modemem na świeże powietrze i sprawdź, czy zacznie modem świecić na inny kolor.
Nament
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 09 lis 2013, 15:52
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Nament »

centrum Poznania i taka masakra... spróbuje we wtorek i dam znać... dzięki za odp...
markar
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 12 sty 2014, 12:41
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: markar »

Czy Huawei E3131s-2 będzie działać w aero2? Huawei twierdzi, ze raz działa a raz nie.
Wifipartner poleca E173u-2- czy jest godny polecenia?
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

markar pisze: Czy Huawei E3131s-2 będzie działać w aero2? Huawei twierdzi, ze raz działa a raz nie.
Wifipartner poleca E173u-2- czy jest godny polecenia?


bedzie 3131s2 działać na 100%.
Sam używam go od ponad roku i nigdy mnie nie zawiódł :)

POLECAM go z czystym sumieniem :)
:D POMOC = LIKE :D
markar
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 12 sty 2014, 12:41
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: markar »

Dziękuję za informację. Lepsza wersja tradycyjna czy HiLink?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 12:53 przez markar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

markar pisze: Dziękuję za informację. Lepsza wersja tradycyjna czy HiLink?
polecam tradycyjną :)
:D POMOC = LIKE :D
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post