512 kb/s od 10.05.2012 r.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Miruna
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 23 gru 2011, 23:36
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Miruna »

U mnie też, Warszawa-Wola. Jest 500kb
zauważalna poprawa - to mnie skłoniło do sprawdzenia.
Super!
vistamaster
Często tu zagląda
Posty: 65
Rejestracja: 29 paź 2011, 10:21
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: vistamaster »

Jest lepiej, TopNetInfo MaxDLS: 70KB/s, ale szału nie ma.

Mam takie odczucie jakby wcześniej było bardzo stabilne 32KB/s,
a teraz jest niestabilne 64KB/s, czyli często spada do niższych wartości.
Być może to kwestia modemu. Chyba czas zainwestować w e3131.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

vistamaster ja mam E353u-2 i też odczuwam takie skoki prędkości.
Więc to nie wina modemu, a sieci, nie jest jeszcze w pełni skonfigurowana.
Sytuacja do 11.05.2012 r. powinna się unormować.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 20:30 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
free172
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 28 lut 2012, 16:22
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Post autor: free172 »

Potwierdzam Gorzów Wielkopolski 512 kb/s osiągane jeszcze troche niestabilnie ale mam nadzieje że to się wkrótce zmieni.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Szybkość nie jest zła.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 21:06 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Kofi
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 09 maja 2012, 21:36
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kofi »

Warszawa i WielisEw. Mi caly czas skacze transfer jak jestem w ruchu. Sprawdze stqcjonarnie jak jest

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
fliper
Początkujący forumowicz
Posty: 15
Rejestracja: 08 lut 2012, 14:59
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: fliper »

Kraków - jest już 512 pobieranie, ale wysył bez zmian
THEJAJO
Często tu zagląda
Posty: 39
Rejestracja: 24 lut 2012, 15:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: THEJAJO »

Ahlbeck (zaraz za granica PL-DE od Swinoujscia) w oknie 19% pokrycia:
Obrazek
Lenovo T400 | TP-LINK TL-MR3020v1 + Huawei E3131s-2
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

fliper pisze: Kraków - jest już 512 pobieranie, ale wysył bez zmian
Warszawa - troszke pod 500.
Ale predkosc wysylania nie miala sie zmienic :)
Wiec czemu niektorzy sie dziwia ze nie wzrosla ?
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Dziwią się, bo było 256/256 a teraz jest 512/256 a to dlatego, bo zwiększony został download symetrycznie.
Osobiście zamiast uploadu 256 kb/s wolałbym DL 640 kb/s i UP 128 kb/s i tak wysyłam coś sporadycznie małego.
ODPOWIEDZ