512 kb/s od 10.05.2012 r.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Jacky pisze: To jest jeszcze opcja bez HD na YT :)
Skype może i działa, ale bez video. Chyba, że ktoś lubi oglądać pokaz slajdów.
A to ktos Cie zmusza do uzywania Aero2 ?
A moze pracujesz dla Solorza i starasz sie odstraszyc potencjalnych uzytkownikow ?
Ja oceniam to inaczej - jak na darmowy internet Aero2 chodzi lepiej od platnych o podobnych parametrach.
Nagonka na Aero2 przypomina nagonke na iPada - jedno warte drugiego, tylko za Aero2 choc placic nie trzeba :)
Kofi pisze: Jest symetrycznie 512/512 przynajmniej w stolicy.

No wlasnie ze nie jest, bo i byc symetryczny nie mial. Nie mowi o tym zaden dokument.
A pomiary wykazuja ze zwiekszono tylko i wylacznie predkosc pobierania, takze i w Warszawie.
aero pisze: Nie gadaj głupot, Skype i YouTube pójdzie w miarę płynnie, wiadomo że nie w HD.
Na wszystkim Androidowym to tak, ale nie koniecznie u niego na iPadzie :)
Wiesz na takim sprzecie to dobrze ze wogole cos dziala :)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 22:15 przez cpt. Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacky
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 30 sty 2012, 13:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jacky »

@cpt. Nemo
Może swoje, głupie uwagi na temat iPada zachowaj dla ziomali spod budki z piwem.
To nie jest forum dla funboy'i trzeszczących szajsungów z androidem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 22:57 przez Jacky, łącznie zmieniany 1 raz.
fliper
Początkujący forumowicz
Posty: 15
Rejestracja: 08 lut 2012, 14:59
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: fliper »

Jacky pisze: Prędkość wzrosła, ale nadal wystarcza tylko na zczytanie nagłówków poczty. O Skype czy YouTube można zapomnieć.



Sent from my iPad using Tapatalk
mi YT i Skype działa super nawet jak było jeszcze 256 a teraz to już wogóle jest duzo lepiej :)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 00:10 przez fliper, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacky
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 30 sty 2012, 13:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jacky »

Ok, jako zapasowy net Aero2 sprawdza się świetnie. Tylko nie rozumie tych durnych docinków na temat sprzętu Stefana :)
W domu, na stacjonarnym necie jest tak:
Obrazek
Obrazek
Poza domem korzystam z zapasowego Aero2 i większych problemów z działaniem nie mam.


Sent from my iPhone using Tapatalk
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Jacky pisze: To nie jest forum dla funboy'i trzeszczących szajsungów z androidem.
, ktorym i Skype i Youtube dziala zupelnie przyzwoicie,
tylko dla tych ktorym to nie dziala tak jak nie dziala Tobie ?

Ludzie przez wiele lat uzywali Neostrady 512 i byli zachwyceni i jakos im wszystko dzialalo, a Tobie nie chce.
No to co ja mam myslec o sprzecie ktorego uzywasz ?
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Proszę nie prowadzić kłótni. Inaczej polecą ostrzeżenia %.
Dla jednego 512 kb/s jest wystarczające, a dla drugiego już nie, zależy kto jak używa internetu.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 10:09 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

Jacky pisze: Prędkość wzrosła, ale nadal wystarcza tylko na zczytanie nagłówków poczty. O Skype czy YouTube można zapomnieć.
hehe.. nagłówki poczty..
boże, co Ty gadasz??? powinni Ci wyłączyć ten internet i wtedy byś miał. Ze wcześniejszą prędkością był super, a teraz to jest po prostu rewelacja, jak na darmowy.

PS W okienku pobierania pokazuje mi 600 kb/s, a więc lepiej o połowę.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 12:41 przez aerofan, łącznie zmieniany 1 raz.
Prostota jest szczytem wyrafinowania. Leonardo da Vinci
antolina
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:57
Lokalizacja: warszwa
Kontakt:

Post autor: antolina »

W konstancin-jeziorna wogole brak sygnalu od areo2, nie wiem czy to jest zwiazane ze zwiekszeniem polacznia, wogole brak zasiegu, sprawdzalem tez na telefonie to samo. Czy ktos tez ma takie same problemy ?
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Ja widzę w Konstancin-Jeziorna cztery nadajniki Aero2 więc zasięg powinien być, a dlaczego nie ma, tego nikt nie wie.
Awatar użytkownika
mirek
Początkujący forumowicz
Posty: 19
Rejestracja: 28 gru 2011, 22:02
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Post autor: mirek »

jakie łącze nie symetryczne ma taki upload jak my na symetryku?
ODPOWIEDZ